Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Biciklistička „Trka kroz Srbiju“ kreće iz Požarevca 13. septembra

Povodom održavanja 62. biciklističke „Trke kroz Srbiju“, održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljena satnica trke koja kreće iz Požarevca.

Ovom prilikom gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je istakao da mu je drago što naš grad polako postaje jedan od obeležja i svakako sinonima, kada se pominje  tako renomiran sportski događaj, kakav je “Trka kroz Srbiju”:

Gradonačelnik Grada Požarevca – Saša Pavlović

“Požarevac je da podsetim, dugi niz godina bio domaćin učesnicima karavana „Trke kroz Srbiju“, a proglašeni smo i domaćinom decenije. Prošlogodišnji ceremonijal svečanog otvaranja Trke i sam start 61. međunarodne biciklističke „Trke Kroz Srbiju“ je nešto što su biciklisti iz 20 zemalja sa svih kontinenata pamtiti celoga života baš kao i stanovnici Požarevca koji su ispratili učesnike. Ove godine  će se takmičiti 27 ekipa iz čitavog sveta.“

Pavlović je još dodao da grad dosta ulaže u sport i sportsku infrastrukturu što je rezultiralo i dobrim rezultatima samih sportista. Ovakvim događajima se trudimo da popularizujemo biciklistički sport u našem gradu.

Radomir Pavlović – predsednik Biciklističkog saveza Srbije

Radomir Pavlović predsednik Biciklističkog saveza Srbije izjavio je ovom prilikom da će gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović biti predsednik Organizacionog odbora ovogodišnje „Trke kroz Srbiju“.

Predsednik BSS se zahvalio Gradu Požarevcu i gradonačelniku na gostoprimstvu i dobroj organizaciji svih ovih godina.

Radomir Pavlović je predstavio raspored trke:

„Prvog dana vozimo do Mionice gde se završava prva etapa. Od Mionice ide se do Čačka, a nakon toga do Prijepolja i manastira Mileševa, a odatle na završnu etapu do Čačka gde je kraj trke”.

Еtape trke su duge od 140 do 160 kilometara, a ukupan fond ovogodišnjih nagrada je 3.500 evra.