Почетак » Актуелно
 

Блиц фондација доделила кућу породици Петковић у Кличевцу

Блиц фондација доделила је кућу од 80 м2 породици Петковић, то је породица са седморо деце од тога шесторо живе са оцем и мајком док се најстарија ћерка удала, деца су старости од годину дана до осамнаест година.

Данас је усељена породица Петковић уз помоћ Блиц фондације и Града Пожаревца. Уз многобројне донаторе који су помогли кроз намештај (Forma Ideale), кухињу и белу технику је обезбедила фирама (Liber Novus), (Dexy Co) је обезбедио играчке, којима су се деца највише обрадовала.

”Ово је четврта кућа коју је Блиц фондација градила и уселила остала је још једна, ово су јавни радови који се на овај транспарентан начин раде због донатора који су дали новац и да би видели где је новац отишао. Град Пожаревац је имао велики удео у овој акцији, јер је помогао око свих потребних дозвола за градњу и изашао у сусрет у много других пропратних ситуација“, рекла је Љиљана Кнежевић извршни директор Блиц фондације.

Бојан Илић председник Скупштине Града Пожаревца, захвалио се Блиц фондацији и рекао:

” Надам се да ће породица Петковић достојно моћи да настави свој живот и функцинисање, желим и да се захвалим градској управи на помоћи као и мештанима насеља Кличевац и истакао бих да би у наредном периоду сви требало да покажемо солидарност, помоћ, хуманост, јер без обзира колико неко буде могао да пружи, много ће значити некоме ко прима ту помоћ. Апелујем на све грђане Пожаревца да будемо солидарни и даље”.

Подели са другима: Facebook Twitter