Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Centar odbrane u Požarevcu najbolji u Srbiji

Centar Ministarstva odbrane u Požarevcu najuspešniji je regionalni centar tog ministarstva u 2011. godini, saopštili su zvaničnici nadležnog Ministarstva na svečanosti upriličenoj tim povodom u svečanoj sali Gradskog zdanja gde su uručena priznanja, zahvalnice i pokloni. Načelnik uprave za obaveze odbrane u Beogradu, pukovnik Dragoslav Lacković, kaže da je, prema sveobuhvatnim analizama, centar u Požarevcu po dostignutom stepenu priprema za odbranu i drugim pokazateljima najbolji u Srbiji. On je istakao i zasluge lokalne samouprave i državne uprave u Požarevcu na podršci u stvaranju prostornih i materijalno-tehničkih uslova za rad centra odbrane.

Ministarstvo je sa 20.000 dinara nagradilo načelnika Centra u Požarevcu potpukovnika Dragana Momčilovića, zatim vojnia lica, predstavnike državnih ustanova i druge odgovorne pojedinace u sistemu odbrane.

Gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević, istakao je da, nakon Apotekarske ustanove i Istorijskog arhiva koji su poslednjih godina proglašeni za najbolje među srodnim ustanovama, Grad može da se podiči najboljim regionalnim Centrom ministarstva odbrane. On je rekao da će Požarevac nastaviti da pruža logističku i materijalnu podršku centru Ministarstva odbrane.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter