Почетак » Актуелно » О Граду
 

Центар за социјални рад Пожаревац и удружење грађана Центар Звезда уручили новогодишње пакетиће

Удружење грађана Центар Звезда и Центар за социјални рад Пожаревац уручили су 200 новогодишњих пакетића деци слабог материјалног статуса, као и деци без адекватног родитељског старања.

Татјана Рајић в.д. директора Центра за социјални рад Пожаревац захвалила се удружењу грађана Центар Звезда на овој донацији и додала је да су постигли циљ а то је да се измамки осмех малишанима пред предстојеће празнике. Зхвалила се овом приликом и Граду Пожаревцу на подршци.

Центар за социјални рад Пожаревац у овом тренутку има 77-оро деце без родитељског старања која се налазе на породичном смештају. Поред деце која се налазе на смештају у хранитељским породицама, није занемарљив ни број деце без родитељског старања која се налазе у сродничким пордицама и под непосредним старатељством Органа стратељства. Посматрано на годишњем нивоу, Центар ради са 1720-оро деце међу којима се налазе деца без адекватног родитељског старања, али и деца злостављана и занемарена, деца са проблемима у понашању, деца жртве насиља у породици, трговине људима, деца са сметњама у развоју, као и материјално угрожена деца.

Подели са другима: Facebook Twitter