Почетак » Актуелно » О Граду
 

„Чипка и чоколада“ у Руском дому

Поводом  Међународног празника жена

Једно вече препуно емоција, суптилне топлине и нежности одржано је у београдском Руском дому поводом Међународног празника жена приликом перформанса „Чипка и чоколада“.

Из Руског дома

Из Руског дома

Популарни храм културе – Руски дом треперео је од добрих вибрација пошто је, упркос многим недаћама и изненадним оправданим отказима неких најављених учесника програма. Све је опет било упаковано у дивну причу а чаролију су стварали на бини вокални солисти Галина Перић и Софија Перић уз музичку пратњу Саше Перића, Ренато Хенц уз клавирску пратњу Илије  Рајковића. Вече  је обележило  изузетно надахнуто беседништво Милисава Миленковића. О књизи је говорила и рецезент  Др књижевности Јадранка МИлошевић. За сцену која је била на нивоу оваквог места и догађаја одлично се старала техничка екипа Центра за културу а видео секвенце је изврсно урадио Ведран Лукић И дао један боемски тон целом догађају.

Из Руског дома

Из Руског дома

Ауторке су бриљирале на сцени у перфомансу који су спремиле за ову прилику и док су нас  проводиле кроз књигу, Марко Миливојевић је својим сонговима  на гитари   разгалио публику. Шармантни водитељи Јована Димитријевић и Предраг Перенчевић су своју конферансу  довели до перфекције. Девојке из протокола, су биле елегантне,дискретне и својом љубазношћу  свим гостима оставиле утисак топле добродошлице.

Много  лепих речи и похвала су  оргиназатори добили на коктелу од угледних  званица.  Пожаревац је сијао то вече  у метрополи и приредио култуни догађај о коме ће се дуго препричавати детаљи.

Из Руског дома

Из Руског дома

У поздравној речи на почетку програма градоначелник Пожаревца Миомир Илић је, поред осталог рекао:

-Драга и поштована госпођо Надежда Кушченкова и остале званице, добродошли на ово културно вече „Дамама с љубављу“ поводом 8. марта Дана жена које, уз помоћ наших дугогодишњих пријатеља из Руског дома, организују Град Пожаревац и центар за културу. Срећни смо и поносни што можемо да се искажемо у Руском дому, дому пријатељства и братске љубави , дому словенског духа, дому нашег вишевековног заједништва. Драге даме, ви сте боља половина света и вечерас желимо да вам лепим мислима, причама и песмама покажемо колико нам значите. Желимо да заборавите бар на терн колико је живот стваран и да је саткан и од снова и нежности које често заборављамо да вам подаримо. Привилегија је бити вечерас овде за вас – пријатно вам и угодно било, срећан вам празник, пожелео је градоначелник Миомир Илић.

Подели са другима: Facebook Twitter