Početak » Aktuelno » O Gradu
 

„Čipka i čokolada“ u Ruskom domu

Povodom  Međunarodnog praznika žena

Jedno veče prepuno emocija, suptilne topline i nežnosti održano je u beogradskom Ruskom domu povodom Međunarodnog praznika žena prilikom performansa „Čipka i čokolada“.

Iz Ruskog doma

Iz Ruskog doma

Popularni hram kulture – Ruski dom trepereo je od dobrih vibracija pošto je, uprkos mnogim nedaćama i iznenadnim opravdanim otkazima nekih najavljenih učesnika programa. Sve je opet bilo upakovano u divnu priču a čaroliju su stvarali na bini vokalni solisti Galina Perić i Sofija Perić uz muzičku pratnju Saše Perića, Renato Henc uz klavirsku pratnju Ilije  Rajkovića. Veče  je obeležilo  izuzetno nadahnuto besedništvo Milisava Milenkovića. O knjizi je govorila i recezent  Dr književnosti Jadranka MIlošević. Za scenu koja je bila na nivou ovakvog mesta i događaja odlično se starala tehnička ekipa Centra za kulturu a video sekvence je izvrsno uradio Vedran Lukić I dao jedan boemski ton celom događaju.

Iz Ruskog doma

Iz Ruskog doma

Autorke su briljirale na sceni u perfomansu koji su spremile za ovu priliku i dok su nas  provodile kroz knjigu, Marko Milivojević je svojim songovima  na gitari   razgalio publiku. Šarmantni voditelji Jovana Dimitrijević i Predrag Perenčević su svoju konferansu  doveli do perfekcije. Devojke iz protokola, su bile elegantne,diskretne i svojom ljubaznošću  svim gostima ostavile utisak tople dobrodošlice.

Mnogo  lepih reči i pohvala su  orginazatori dobili na koktelu od uglednih  zvanica.  Požarevac je sijao to veče  u metropoli i priredio kultuni događaj o kome će se dugo prepričavati detalji.

Iz Ruskog doma

Iz Ruskog doma

U pozdravnoj reči na početku programa gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić je, pored ostalog rekao:

-Draga i poštovana gospođo Nadežda Kuščenkova i ostale zvanice, dobrodošli na ovo kulturno veče „Damama s ljubavlju“ povodom 8. marta Dana žena koje, uz pomoć naših dugogodišnjih prijatelja iz Ruskog doma, organizuju Grad Požarevac i centar za kulturu. Srećni smo i ponosni što možemo da se iskažemo u Ruskom domu, domu prijateljstva i bratske ljubavi , domu slovenskog duha, domu našeg viševekovnog zajedništva. Drage dame, vi ste bolja polovina sveta i večeras želimo da vam lepim mislima, pričama i pesmama pokažemo koliko nam značite. Želimo da zaboravite bar na tern koliko je život stvaran i da je satkan i od snova i nežnosti koje često zaboravljamo da vam podarimo. Privilegija je biti večeras ovde za vas – prijatno vam i ugodno bilo, srećan vam praznik, poželeo je gradonačelnik Miomir Ilić.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter