Почетак » Актуелно » О Граду
 

Делегација Пожаревца у ВолоколамскуDelegation of Pozarevac in Volokolamsk

На позив Василија Николајевича Шуљепова, мера града Волоколамска (Московска област, Руска Федерација), у том граду је недавно боравила делегација града Пожаревца, на челу са Банетом Спасовићем, председником градске Скупштине. У делегацији су били Милић Јовановић, заменик председника Скупштине Града и Драги Ивић, вршилац дужности директора Центра за културу Пожаревац. Повод је био свечаност обележавања 878. годишњице града Волоколамска. Током посете обављено је више корисних разговора, размене искустава и договорена је даља сарадња. Делегација је посетила знаменитости града и споменике погинулима у Великом отаџбинском рату.

DELEGACIJA_U_VOLOKOLAMSKU_01

Подсећамо да је оваква размена делегација постала пракса између ова два града, у складу са Протоколом о братимљењу и специјалним и упоредним везама који је потписан 15. октобра 2007. године. Поред размене делегација, остварена је жива културна сарадња , размена позоришних представа, учешће у раду жирија на међународном филмском фестивалу који се одржава у том граду, и друге активности. Као резултат непосредних договора и прецизирања, у Пожаревцу је одмах потом, од другог до шестог августа боравила филмска екипа телевизијског канала “Русија 2“ и “РВ студија“ која је снимила филм о Пожаревцу под називом “Седам степеница Чачалице“.На позив Василија Николајевича Шуљепова, мера града Волоколамска (Московска област, Руска Федерација), у том граду је недавно боравила делегација града Пожаревца, на челу са Банетом Спасовићем, председником градске Скупштине. У делегацији су били Милић Јовановић, заменик председника Скупштине Града и Драги Ивић, вршилац дужности директора Центра за културу Пожаревац. Повод је био свечаност обележавања 878. годишњице града Волоколамска. Током посете обављено је више корисних разговора, размене искустава и договорена је даља сарадња. Делегација је посетила знаменитости града и споменике погинулима у Великом отаџбинском рату.

DELEGACIJA_U_VOLOKOLAMSKU_01

Подсећамо да је оваква размена делегација постала пракса између ова два града, у складу са Протоколом о братимљењу и специјалним и упоредним везама који је потписан 15. октобра 2007. године. Поред размене делегација, остварена је жива културна сарадња , размена позоришних представа, учешће у раду жирија на међународном филмском фестивалу који се одржава у том граду, и друге активности. Као резултат непосредних договора и прецизирања, у Пожаревцу је одмах потом, од другог до шестог августа боравила филмска екипа телевизијског канала “Русија 2“ и “РВ студија“ која је снимила филм о Пожаревцу под називом “Седам степеница Чачалице“.

Подели са другима: Facebook Twitter