Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Delegacija Požarevca u VolokolamskuDelegation of Pozarevac in Volokolamsk

Na poziv Vasilija Nikolajeviča Šuljepova, mera grada Volokolamska (Moskovska oblast, Ruska Federacija), u tom gradu je nedavno boravila delegacija grada Požarevca, na čelu sa Banetom Spasovićem, predsednikom gradske Skupštine. U delegaciji su bili Milić Jovanović, zamenik predsednika Skupštine Grada i Dragi Ivić, vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu Požarevac. Povod je bio svečanost obeležavanja 878. godišnjice grada Volokolamska. Tokom posete obavljeno je više korisnih razgovora, razmene iskustava i dogovorena je dalja saradnja. Delegacija je posetila znamenitosti grada i spomenike poginulima u Velikom otadžbinskom ratu.

DELEGACIJA_U_VOLOKOLAMSKU_01

Podsećamo da je ovakva razmena delegacija postala praksa između ova dva grada, u skladu sa Protokolom o bratimljenju i specijalnim i uporednim vezama koji je potpisan 15. oktobra 2007. godine. Pored razmene delegacija, ostvarena je živa kulturna saradnja , razmena pozorišnih predstava, učešće u radu žirija na međunarodnom filmskom festivalu koji se održava u tom gradu, i druge aktivnosti. Kao rezultat neposrednih dogovora i preciziranja, u Požarevcu je odmah potom, od drugog do šestog avgusta boravila filmska ekipa televizijskog kanala “Rusija 2“ i “RV studija“ koja je snimila film o Požarevcu pod nazivom “Sedam stepenica Čačalice“.Na poziv Vasilija Nikolajeviča Šuljepova, mera grada Volokolamska (Moskovska oblast, Ruska Federacija), u tom gradu je nedavno boravila delegacija grada Požarevca, na čelu sa Banetom Spasovićem, predsednikom gradske Skupštine. U delegaciji su bili Milić Jovanović, zamenik predsednika Skupštine Grada i Dragi Ivić, vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu Požarevac. Povod je bio svečanost obeležavanja 878. godišnjice grada Volokolamska. Tokom posete obavljeno je više korisnih razgovora, razmene iskustava i dogovorena je dalja saradnja. Delegacija je posetila znamenitosti grada i spomenike poginulima u Velikom otadžbinskom ratu.

DELEGACIJA_U_VOLOKOLAMSKU_01

Podsećamo da je ovakva razmena delegacija postala praksa između ova dva grada, u skladu sa Protokolom o bratimljenju i specijalnim i uporednim vezama koji je potpisan 15. oktobra 2007. godine. Pored razmene delegacija, ostvarena je živa kulturna saradnja , razmena pozorišnih predstava, učešće u radu žirija na međunarodnom filmskom festivalu koji se održava u tom gradu, i druge aktivnosti. Kao rezultat neposrednih dogovora i preciziranja, u Požarevcu je odmah potom, od drugog do šestog avgusta boravila filmska ekipa televizijskog kanala “Rusija 2“ i “RV studija“ koja je snimila film o Požarevcu pod nazivom “Sedam stepenica Čačalice“.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter