Почетак » Актуелно
 

Добри резултати пописа незаконито изграђених објеката на територији Града Пожаревца

Даринка Ђуран помоћница министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Пожаревцу одржала је састанак са представницима Браничевског, Борског и Пиротског округа о примени Закона о озакоњењу објеката и поручила да је 2017. година озакоњења, у којој ће Министарство свим локалним самоуправама помагати да озаконе све стамбене и породичне куће.  

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре од понедељка је кренуло у теренску проверу свих јединица локалне самоуправе на територији РС како би се попис свих незаконито изграђених објеката завршио до 1. марта 2017.године. Законски рок истекао је 27. новембра 2016. године, међутим, попис незаконито изграђених објеката јесте нешто што цела држава и све општине и градови заједно са министарством морају да окончају.

“Циљ Владе је да у наредне три године у целини заврши озакоњење, да за сваки објекат на територији Србије знамо тачну структуру и да сваки објекат као такав буде заокружен да коначно у Србији завршимо једну својинску трансформацију”, закључила је Ђуран приликом данашње посете.  Велико Градиште је окончало попис а очекује се да се тај посао заврши и у другим општинама.

Како је истакла, Пожаревац за потребе озакоњења је добио сагласност да додатно упосли 37 људи који ће обављати те послове. Пожаревац је такође један од градова који је показао добре резултате што се тиче пописа и један је од оних који ће ускоро да оконча попис незаконито изграђених објеката у наредном периоду.

Поздравивши присутне Александар Ђокић, начелник Браничевског округа рекао је да је мали број људи био радно ангажован на овом послу, али да је сада добијен довољан број људи.

Подели са другима: Facebook Twitter