Početak » Aktuelno
 

Dodeljeni panciri za pripadnike policijske uprave Požarevac

Grad Požarevac je kupio 10 pancira vrednosti milion dinara za pripadnike PU Požarevac.

Ugovor o primopredaji pancira potpisali su načelnik Gradske uprave Požarevca Aleksandar Simonović i načelnik PU Požarevac Srđan Lazić.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović ovom prilikom je rekao da je donacija građanska obaveza svih nas zato što policajci obavljaju odgovoran i rizičan posao u cilju zaštite građana.

Bane Spasović

Grad je pored ove donacije prošle godine nabavio vozilo vrednosti 1,5 miliona dinara, koje je kupljena preko Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Požarevca, ono se koristiti prilikom vršenja uviđaja u saobraćajnim nezgodama.
Ove godine će se nabaviti uređaj za test za droge za saobraćajnu policiju vrednosti 850.000 dinara, zatim oprema za vršenje uviđaja saobraćajnih nezgoda, za potrebe saobraćajne policije, čunjevi, digitalni ciklometar, analogni ciklometar, set kupa od brojeva, merne trake, stop tablice vrednosti 250.000 dinara, kao i informatička oprema 3 laptopa, projektor, platno, multifunkcionalni štampač takođe za saobraćajnu policiju 200.000 dinara. Ukupno u ovoj godini izdvojiće se 1.300.000 dinara. Podsetiću da je u toku i nabavka specijalnog vozila za vatrogasne jedinice vrednosti oko 25 miliona dinara, zaključio je Spasović.

Zlatan Svetozarević

Zlatan Svetozarević načelnik odeljenja policije se zahvalio u ime svih pripadnika PU Požarevac na ovoj donaciji a oprema će biti raspodeljena policajcima u Požarevcu, Kostolcu i saobraćajnim policajcima.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter