Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Dodeljeni  ugovori korisnicima sredstava namenjenih za aktivne mere politike zapošljavanja po javnim pozivima Nacionalne službe zapošljavanja u 2022. godini

Ugovore su danas u požarevačkom Gradskom zdanju dodelili ministarka za za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.

Za Subvenciju poslodavcima za zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih dodeljeno je 13 Ugovora (za 13 poslodavaca), koji zapošljavaju 18 lica. Za Stručnu praksu je dodeljeno 16 Ugovora (za 15 poslodavaca) za 16 lica. Za subvencije poslodavcima je 13 poslodavaca (13 ugovora) za 18 lica i to: iz Grada Požarevca – 3 poslodavca (3 ugovora) za 6 lica; iz opštine Petrovac na Mlavi – 8 poslodavaca (8 ugovora) za 8 lica, iz opštine Žagubica – 2 poslodavca (2 ugovora)  za 4 lica. Za stručnu praksu je 15 poslodavaca (16 ugovora) za 16 lica i to: iz Grada Požarevca – 8 poslodavaca (9 ugovora) za 9 lica, iz  opštine Petrovac na Mlavi – 4 poslodavca (4 ugovora) za 4 lica,  iz opštine Veliko Gradište – 2 poslodavca (2 ugovora) za 2 lica,  iz opštine Žagubica – 1 poslodavca (1ugovor) za 1 lice.

Ispred domaćina, Grada Požarevca prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović koji je rekao da  su poslodavci koji su, po slovu ovog ugovora, dobili ljude koji se za svoj posao bore i žele da se na njemu pokažu u najboljem svetlu i da ga zadrže:

Gradonačelnik Grada Požarevca – Saša Pavlović

“To što ovi nezaposleni dolaze iz kategorije teže zapošljivih, samo znači da su motivisaniji. Uveren sam, da oni, možda bolje od ostalih, razumeju koliko je važno imati posao i da zadovoljstvo poslodavca i zaposlenog mora biti obostrano. Sve suprotno tome, rezultiraće propasti tog posla, kada i jedni i drugi gube. Garant tom, fer i korektnom odnosu biće Nacionalna služba za zapošljavanje i resorno ministarstvo, a ako bude bilo potrebe, svoj doprinos na tom cilju pružiće i nadležne službe lokalne samouprave. Pored Ugovora poslodavcima za subvencije za zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih, danas su pred nama i ugovori za stručnu praksu, kojima se takođe radujemo.“

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević rekla je da je tokom ove godine opredeljeno 6,5 milijardi dinara za sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja:

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Darija Kisić Tepavčević

“Danas imamo priliku da vidimo ljude  koji su dobili šansu da započnu svoje poslove, da započnu sa praksama. Kada je u pitanju Braničevski okrug, zadovoljna sam rezultatima stope nezaposlenosti koja je u odnosu na prethodne godine snižena za 23,2 %. Ukoliko se posmatra filijala Grada Požarevca, tu su još bolji rezultati, jer u odnosu na isti period prethodne godine je smanjena stopa nezaposlenosti 32,9 odsto, praktično za trećinu“.

Zoran Martinović – direktor Nacionalne službe za zapošljavanje

Zoran Martinović direktor Nacionalne službe za zapošljavanje je izjavio da je u ovoj godini oko 7200 lica uključeno u  finansijske podsticaje Nacionalne službe za zapošljavanje i do kraja godine će sigurno preći brojku od preko 20 hiljada. On se zahvalio poslodavcima što su imali sluha i uključili se u ovaj program koji pomaže ranjivim kategorijama na tržištu rada da lakše dođu do radnog mesta. Takođe je pozvao sve poslodavce i lokalne samouprave za nastavak partnerstva na polju zapošljavanja.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter