Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Donatorsko veče za Dom zdravlja Požarevac

Akciji „Hitno – hitnoj“, koja je pokrenuta u decembru, priključilo se više javnih i privatnih preduzeća što je i bio razlog da se organizuje donatorsko veće na kojoj su se predstavnici Doma zdravlja i grada Požarevca zahvalili na prikupljenim sredstvima i pozvali potencijalne donatore da se akcija osavremenjavanja službe Hitne pomoći i Dečijeg dispanzera nastavi.

Predstavnici Doma zdravlja i Grada Požarevca izrazili su zadovoljstvo prikupljenim sredstvima za modernizaciju službe Hitne pomoći i Dečijeg dispanzera u Požarevcu. Novčani prilog i medicinsku i drugu opremu dalo je više javnih i privatnih preduzeće.

– Mi smo proteklih nekoliko meseci već aktivno radili na tome da ono što se može popravi i učini. Jedan Sanitet je već stigao, mi smo kupili od aparata: jedan defibrilator, 2 EKG aparata, 2 inhalatora, 2 inkubaciona seta, deo oko torbi koje su potrebne za lekare i sestre koji izlaze na teren. U toku su građevinski radovi, koji su počeli danas, znači dogovoreno je oko video nadzora. Dogovoreno koji radovi treba da počnu paralelno sa građevinskim koji odmiču. Novina je da će se snimati razgovori i oni dolazni i pozivni, pa ćemo na taj način da dignemo i kvalitet naših usluga iz razloga da vidimo i ko zove, iz kojih razloga i kako naši lekari odgovaraju na pozive. Rampa će se uraditi, kompletan nameštaj koji podrazumeva onaj klasični kancelarijski i medicinski nameštaj tako da će u suštini biti jedan novi prostor ili nova prostorija u kome će raditi naši lekari. Mi smo išli paralelno sa ovim poslom oko uređenja Hitne pomoći. U toku su radovi na Dečijem dispanzeru i on je u nekoj sličnoj situaciji bio kao i Hitna. Ta dva odeljenja smo dislocirali, mada Dom zdravlja nema dovoljno prostora, ali smo se trudili da ispoštujemo one standarde koji su bitni za naše pacijente, da ne mešamo zdrave i bolesne a pogotovo što su to deca, i stvorimo prihvatljive uslove za sve pacijente, rekao je, pored ostalog, Ljubiša Jovanović, direktor Doma zdravlja Požarevac.

Prioritet ove akcije bio je osavremenjava Hitne pomoći u Požarevcu. Zahvaljujući sredstvima Privrednog društva „Termoelektrane i kopovi Kostolac“, uskoro bi trebalo da se završi modernizacija Hitne pomoći u Kostolcu, koja će prerasti u službu i biti osposobljena za delovanje na terenu do kraja meseca kako je i najavljeno biće otvorena i modernizovana služba Hitne pomoći u Požarevcu.

– Ovo donatorsko veće podseća na snežne noći. Podseća na ljude širokoga srca i dobrih namera prema svojim najmilijim sugrađanima, da ćemo uskoro i u Kostolcu otvoriti Hitnu pomoć. Radovi su u toku i 30. aprila otvaramo Hitnu pomoć sa svom opremom i vozilima u Požarevcu. To je prva faza, ali prva faza će omogućiti našim građanima jednu savremenu i modernu Hitnu pomoć, s tim da mi nećemo stati sa ovom idejom, mi ćemo nastaviti dalje osavremenjavanje naše Hitne pomoći jer želimo da ona što je najbitnije a to je urgentna medicina, ono što je najbitnije kada su sekunde, minuti u pitanju, budemo na licu mesta iz tog razloga smo i pozvali načelnika policije, pošto su oni koji su prvi na licu mesta. Vatrogasci, saobraćajni policajci, kriminalistička policija i Hitna pomoć, jer to je vezana priča, to je direktor bolnice koji treba logistički da pomogne našim pacijentima kada se prevezu sa lice mesta u bolnicu. I ta zajednička akcija mora uvek da bude na nivou, kazao je gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević koji se tom prilikom zahvalio svima koji su se do sada uključili u akciju i pozvao potencijalne donatore da pomognu u skladu sa mogućnostima.

Na donatorskoj večeri je saopšteno da su među donatorima: PD „TE-KO Kostolac“, „RIO“ Kostolac, požarevačka javna preduzeća „Komunalne službe“, „Vodovod i kanalizacija“ , „Toplifikacija“, „Apotekarska ustanova“, zatim PD „Georad“, Veterinarski specijalistički institut, „Kodeks“, „Evrotrgovina“ Šapine, „Jović gradnja“, SZR „Gorionik“ , „Market parket“, „Sektor“ i „Dunav osiguranje“.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter