Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Donirani inkubatori požarevačkoj bolnici

Požarevačka Opšta bolnica dobila je dva nova inkubatora za novorođene bebe koji su donacija Privrednog društva „Termoelektrane i kopovi Kostolac“.

– Nabavkom inkubatora učinjen je veliki pomak na unapređenju zdravstvene zaštite beba u porodilištu, ocenio je direktor bolnice dr Srećko Bosić.

On je rekao da su delovi opreme koju je bolnica do sada koristila bili stari nekoliko decenija i dodao da gotovo polovina dece koja se rodi u Požarevcu privremeno koristi inkubator.

Direktor Fonda B92, Veran Matić je istakao da će akcija Bitka za bebe biti nastavljena prikupljanjem i ostale neophodne medicinske opreme kao i inicijativom da se ukine PDV na hranu i opremu za bebe. TE KO Kostolac nastaviće da sledi akciju Fonda B92, istakao je direktor tog privrednog društva Dragan Jovanović.

U narednim nedeljama Opšta bolnica u Požarevcu trebalo bi da dobije još jedan inkubator koji je preko akcije Bitka za bebe obezbedila gradska uprava u Požarevcu čiji su predstavnici, gradonačelnik Milodrag Milosavljević i predsednik Skupštine grada Miomir Ilić, prisustvovali aktuelnoj predaji doniranih inkubatora.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter