Почетак » Актуелно » О Граду
 

Донирани инкубатори пожаревачкој болници

Пожаревачка Општа болница добила је два нова инкубатора за новорођене бебе који су донација Привредног друштва „Термоелектране и копови Костолац“.

– Набавком инкубатора учињен је велики помак на унапређењу здравствене заштите беба у породилишту, оценио је директор болнице др Срећко Босић.

Он је рекао да су делови опреме коју је болница до сада користила били стари неколико деценија и додао да готово половина деце која се роди у Пожаревцу привремено користи инкубатор.

Директор Фонда Б92, Веран Матић је истакао да ће акција Битка за бебе бити настављена прикупљањем и остале неопходне медицинске опреме као и иницијативом да се укине ПДВ на храну и опрему за бебе. ТЕ КО Костолац наставиће да следи акцију Фонда Б92, истакао је директор тог привредног друштва Драган Јовановић.

У наредним недељама Општа болница у Пожаревцу требало би да добије још један инкубатор који је преко акције Битка за бебе обезбедила градска управа у Пожаревцу чији су представници, градоначелник Милодраг Милосављевић и председник Скупштине града Миомир Илић, присуствовали актуелној предаји донираних инкубатора.

Подели са другима: Facebook Twitter