Почетак » Актуелно
 

Друштво учитеља првославило 35 година постојања

Пригодном свечаношћу у пожаревачком Центру за културу, Друштво учитеља општине Пожаревац обележило је 35 година свог постојања и рада.

Друштво учитеља општине Пожаревац броји више од 200 чланова. Поред својих свакодневних активности у раду са децом, кроз такав начин организовања и дружења учитељи који су чланови Друштва свих ових година имали су прилику да међусобно размењују искуства, као и да се стручно усавршавају.

Након поздрављања председнице Друштва учитеља општине Пожаревац Наташе Николић Гајић и Милутина Аврамовића испред града госте је поздравио и председник пожаревачког парламента Бојан Илић, који је истакао:

”Пожаревац је град са великом традицијом сјајних учитеља који су умели да своје знање пренесу својим ученицима, на том пољу били иновативни и инспиративни, са резултатима којима се сви поносимо. Традиција пожаревачког друштва учитеља даје нам за право да се након ових 35 година осврнемо и похвалимо свима резултатима које сте у том периоду постигли. Велики број ваших оцена које су у средњим школама добиле своју потврду, говоре о студиозности, стрпљењу и темељном знању које сте усадили нашим малим суграђанима. Посебна инспирација и ваша жеља да се оде и корак више од прописаног градива донела је безброј освојених пласмана на различитим такмичењима, а то све касније резултирало љубављу према науци младих генијалаца. Истих оних који су боравећи касније у средњим школама и универзитетима добро запамтили са ког извора су попили прве капи знања. Уверен сам да сви ви имате безброј прича у којима, ако не речима, а оно погледом када се сретнете са бившим ученицима, добијете захвалност оних лекара, инжењера, архитеката, научника… који су то постали великим делом захваљујући вама. Оно што вас, сигуран сам, највише радује је када без обзира на њихово занимање сазнате да су израсли у добре и поштене људе а то је мисија у којој сте, знам, најуспешнији. Испред града Пожаревца, још једном, изражавам захвалност што сте део овог града. Хвала што сте онај непресушни извор са кога жеђ за знањем гасе генерације наше деце и што сте сви заједно део једне сјајне књиге на чијим корицама пише Савез учитеља Србије.”

Након обраћања председника Скупштине града Пожаревца Бојана Илића, представници Друштва учитеља општине Пожаревац поделили су захвалнице заслужним појединцима и организацијама међу којима се нашао и Град пожаревац.

Подели са другима: Facebook Twitter