Почетак » Актуелно
 

ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР НЕНАД ИВАНИШЕВИЋ, ПОСЕТИО РОМСКИ ЕДУКАТИВНИ ЦЕНТАР У ПОЖАРЕВЦУ

Данас је Ромски Едукативни центар у Пожаревцу посетио државни секретар у Министарству рада, запошљавања, социјалних и борачких питања РС Ненад Иванишевић. Овом скупу присуствовао је и председник Скупштине града Бојан Илић са сарадницима.

Државни секретар у Министарству рада, запошљавања, социјалних и борачких питања РС рекао је приликом посете да му је драго што овом скупу присуствују представници локалне самоуправе, јер је  то пример инклузије.

“Две заставе српска и ромска стоје заједно а не одвојено, киша која је ноћас падала, натопила је и једну и другу заставу и то је пример инклузије. Нема већег патриотизма данас у Србији од тога него запослити некога, образовати некога и отворити нова радна места. Овај пројекат којим данас присуствујемо о коме данас причамо је управо имао то за циљ”.

По његовим речима тај циљ се огледа у задатку, да образује и запосли људе, али и да ти људи буду интегративни део нашег друштва.
“Србија је земља у којој инклузија није питање него начин живота, и ја сам на то поносан. Поносан сам што сам данас овде и могу само да се захвалим локалној самоуправи града Пожаревца и Удружењу Рома Браничевског округа који управо промовише ту идеју – да смо сви једнаки”, рекао је Ненад Иванишевић.

Госте је поздравио и Мирослав Вељковић председник Удружења Рома Браничевског округа, а потом државном секретару Ненаду Иванишевићу уручио Акредитацију за амбасадора добре воље ромског народа за допринос у инклузији ромског народа у име Савета Рома за међународну сарадњу Србије.

“Драго ми је да испред града Пожаревца могу да присуствујем и учествујем у пројектима које укључују бољи положај, статус инклузију ромске популације и уопште свих људи, тако да нема потребе да се разликујемо, како је данас речено, сви смо ми на истом послу и истом правцу” рекао је председник Скупштине града Пожаревца, Бојан ИЛић.

По његовим речима, доказ за наведено је пројекат Удружења за побољшање услова и запошљавања који је добио награду у Бриселу.

За присутне госте приређен је програм од стране дечијег хора из вртића “Пчелица”, малишана вртића “Лане” и Бобана Димитријевића на саксофону- члана музичке школе за талентовану ромску децу у Ромском Едукативном центру, ученика трећег разреда основне Музичке школе „Стеван Мокрањац“.

Подели са другима: Facebook Twitter