Home » Featured
 

(Srpski) Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović održao prijem građana u Trnjanu

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima, direktorima javnih preduzeća i stručnim službama održao je prijem građana u selu Trnjane.

On je u ovom mestu saslušao probleme meštana Trnjana, koji su se uglavnom odnosili na komunalne probleme, rad mesne zajednice, zdravoj pijaćoj vodi i o odlaganju smeća.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je rekao da je ovo nastavak akcije obilaska svih seoskih mesnih zajednica u cilju što boljeg upoznavanja problema koji postoje u određenim naseljima.

Spasović je izjavio da je bilo govora o asfaltiranju ulica i rečeno je da je izdvojeno više sredstava nego prošle godine tako da u 2019. ona iznose 4,5 miliona dinara i da je namera ove lokalne samouprave da budžet bude ravnomerno raspoređen ka svim mesnim zajednicama. On je meštanima kazao da su oslobođeni plaćanja javne rasvete isto kao i u gradu, i da je ta ušteda mesečno, u zavisnosti od mesta, od 500-800 dinara mesečno po domaćinstvu. Najavljeno je javno privatno partnerstvo u postavljanju LED rasvete, sa kojom će se ostvariti uštede u potrošnji električne energije, zaštiti životne sredine ali i ređem menjanju sijalica, zato što su LED sijalice dugotrajnije nego živine i natrijumske.

Takođe, prestavljen je kapitalni projekat uređenja starog korita reke Mlave u iznosu od oko 200 miliona dinara u cilju sprečavanja poplava i trenutno se izvode radovi od Nabrđa ka Trnjanu.

Kada je u pitanju dezinsekcija tačnije zaprašivanje komaraca čuli smo da je urađen elaborat o uništavanju ovih insekata i da je sada obezbeđeno tri tretmana godišnje umesto dva i da je ugovor sklopljen na dve godine umesto jedne što je razlika u odnosu na prethodni period.

Najavljeno je organizovano odnošenje smeća iz sela, po istom principu i ceni kao u gradu, realizacija ovog projekta očekuje se u naredne dve godine. U toku je čišćenje divljih deponija na teritoriji grada, u planu je da na mestima gde su bile divlje deponije budu postavljeni veliki kontejneri za odlaganje smeća gde će meštani moći da deponuju otpad.

Share: Facebook Twitter