Home » Featured
 

(Srpski) Novosadski sajam odao priznanje požarevačkom turizmu

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Treću godinu za redom Grad Požarevac pobraja aplauze na renomiranom sajmu turizma Lorist, u Novom Sadu.

Ljubičevske konjičke igre kao okosnica, ali i ostali turistički sadržaji ponovo su prepoznati kao nešto što odskače iz ustaljenih okvira i dobro poznatih šablona. Dokaz tome je i ovogodišnji broj nagrada na 51. Međunarodnom sajmu turizma Lorist u Novom Sadu, krunisanih velikim peharom Novosadskog sajma za unapređenje turističkih sadržaja i atraktivnost Grada Požarevca.

Nagrade ovakvog tipa dobijaju se za raznovrsnost u turističkoj ponudi i uspehe između dva sajma, a požarevački turizam je briljirao u nekoliko kategorija.  Osvojene su Velike zlatne medalje za organizaciju 55. Ljubičevskih igara, 24. Međunarodni Limes kongres koji je održan ove godine u Arheološkom parku „Viminacium“ u Kostolcu, obeležavanje 300 godina Požarevačkog mira, za manifestacioni turizam kao poveznicu Požarevca sa svetom kao i onom za unapređenje turističke infrastrukture grada. Pored njih Požarevac se ponosi i Velikom zlatnom medaljom Turističkoj organizaciji Grada Požarevca i zlatnom medaljom za promovisanje slavnih Požarevljana u cilju popularizacije turizma.

Ovih osam priznanja učinili su požarevački sto na dodeli priznanja “Veče Šampiona” najtesniji za postavljanje svih medalja i pehara i kao takav pokazao da je naš grad najnagrađivaniji ove godine. Inače, “Veče Šampiona” Novosadskog sajma je jedno od najprestižnijih mesta u kome se gradovi koji se oslanjaju na ovu granu privrede u Srbiji ali i u regionu mogu naći.

Grad Požarevac je na ovoj dodeli nagrada predstavljao načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović koji je istakao recept za ovo veliko požarevačko veče u Novom Sadu.

– Nismo preskakali stepenike, gradili smo ovaj uspeh par godina unazad i sada ubiramo plodove. Zbog Ljubičevskih konjičkih igara kao lokomotive turističke ponude našeg grada, turisti sada redovno obilaze i ostale sadržaje u našem gradu i okolini, troše svoj novac i dobro se provode. To je još jedan dokaz da smo bili dalekovidi kada smo pre dve godine tvrdili da je novac usmeren u LjKI i njegovu atraktivnost zapravo ulaganje a nikako trošak. – kazao je Simonović.

Share: Facebook Twitter