Home » Featured
 

(Srpski) Обележено 285 година постојања ОШ Доситеј Обрадовић

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

У Великој сали Центра за културу, Свечаном академијом, обележен је Дан Основне школе „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу.

Овом приликом уручене су награде и захвалнице ученицима који су са успехом представљали школу на републичким и међународним такмичењима као и заслужним наставницима и запосленима. Међу награђенима нашао се и Град Пожаревац, награду је примио градоначелник Бане Спасовић и руководиоц школске управе Велиша Јоксимовић.

Ивана Јоксимовић

Госте је поздравила директорка Ивана Јоксимовић која је истакла да сваки рођендан школе је рођендан писмености нашег краја. “Од 20. новембра 1919. године носи име српског великана Доситеја Обрадовића. Данас ОШ „Доситеј Обрадовић“ броји 963 ученика, распоређених у 37 одељења и има 87 запослених. Из године у годину повећава се број ученика, а ове школске 2018/2019. године уписано је 143 првака, највише у последњих 20 година”, рекла је директорка школе. 

Бане Спасовић

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом рекао: “Бити ученик Основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Пожаревца, средњим школама, а касније и факултетима, јасно ставља до знања да је пред њима неко ко има знања и да су оцене његово једино мерило. Локална самоуправа трудиће се да скорим реновирањем зграде ваше школе учинимо боравак у њој још пријатнијим, свесни да тиме улажемо у будућност града Пожаревца“, закључио је градоначелник.

Свечаност се завршила културно уметничким програмом који су припремили ученици Доситеја.

Share: Facebook Twitter