Početak » Aktuelno
 

Obeleženo 285 godina postojanja OŠ Dositej Obradović

U Velikoj sali Centra za kulturu, Svečanom akademijom, obeležen je Dan Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Požarevcu.

Ovom prilikom uručene su nagrade i zahvalnice učenicima koji su sa uspehom predstavljali školu na republičkim i međunarodnim takmičenjima kao i zaslužnim nastavnicima i zaposlenima. Među nagrađenima našao se i Grad Požarevac, nagradu je primio gradonačelnik Bane Spasović i rukovodioc školske uprave Veliša Joksimović.

Ivana Joksimović

Goste je pozdravila direktorka Ivana Joksimović koja je istakla da svaki rođendan škole je rođendan pismenosti našeg kraja. “Od 20. novembra 1919. godine nosi ime srpskog velikana Dositeja Obradovića. Danas OŠ „Dositej Obradović“ broji 963 učenika, raspoređenih u 37 odeljenja i ima 87 zaposlenih. Iz godine u godinu povećava se broj učenika, a ove školske 2018/2019. godine upisano je 143 prvaka, najviše u poslednjih 20 godina”, rekla je direktorka škole. 

Bane Spasović

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom rekao: “Biti učenik Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Požarevca, srednjim školama, a kasnije i fakultetima, jasno stavlja do znanja da je pred njima neko ko ima znanja i da su ocene njegovo jedino merilo. Lokalna samouprava trudiće se da skorim renoviranjem zgrade vaše škole učinimo boravak u njoj još prijatnijim, svesni da time ulažemo u budućnost grada Požarevca“, zaključio je gradonačelnik.

Svečanost se završila kulturno umetničkim programom koji su pripremili učenici Dositeja.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter