Home » Featured » Sports and Recreation
 

(Srpski) Пожаревац добио пехар за учешће у пројекту “Бесплатних школа кошарке” од Марине Маљковић

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Град Пожаревац добио захвалницу за учешће у пројекту “Бесплатних школа кошарке” у сезони 2016/2017. од Покрета за женску кошарку Марина Маљковић.

У Покрету у Пожаревцу тренира око 50 девојчица а њих 27 је било на завршном часу у хали Ранко Жеравица на Новом Београду где су се упознале и дружиле са Марином.

Маљковићева је истакла да је основни циљ омогућавање девојчицама да уђу у свет кошарке и да им бављење спортом постане навика.

– У ово време када свака спортска активност кошта, Покрет за женску кошарку, уз помоћ пријатеља, пружа бесплатне тренинге и тако ће бити и убудуће. Желимо да свако дете оствари своје право на игру, да не буде лимитирано финансијским аспектом, а са друге стране да више нико не може да пронађе изговор да не шаље своје дете да се бави спортом – истакла је Маљковићева.

Она је прецизирала да је кроз бесплатну женску школу кошарке прошло 625 девојчица, од којих је више од 400 њих имало редовне доласке.

– Када се подвуче црта, волим да причам пре свега о квалитету. Наши тренери су изузетно посвећени. Раде на томе да кроз занимљиве тренинге девојчице уводе у свет кошарке, али исто тако их и уче како да све врлине ове игре коју сви волимо могу да пренесу у стварни живот – шта значи фер-плеј, поштовање игре, правила, противника, старијих, како се игра у тиму.

Желимо да наша женска кошарка има користи од овог програма, али исто тако и наше друштво да добија квалитетне особе.

Радило се на 13 локација, са 42 тренинга недељно, или 1.134 сата рада са децом, од 1. септембра до сада – закључила је Маљковићева.

Share: Facebook Twitter