Почетак » Актуелно » Спорт и рекреација
 

Пожаревац добио пехар за учешће у пројекту „Бесплатних школа кошарке“ од Марине Маљковић

Град Пожаревац добио захвалницу за учешће у пројекту „Бесплатних школа кошарке“ у сезони 2016/2017. од Покрета за женску кошарку Марина Маљковић.

У Покрету у Пожаревцу тренира око 50 девојчица а њих 27 је било на завршном часу у хали Ранко Жеравица на Новом Београду где су се упознале и дружиле са Марином.

Маљковићева је истакла да је основни циљ омогућавање девојчицама да уђу у свет кошарке и да им бављење спортом постане навика.

– У ово време када свака спортска активност кошта, Покрет за женску кошарку, уз помоћ пријатеља, пружа бесплатне тренинге и тако ће бити и убудуће. Желимо да свако дете оствари своје право на игру, да не буде лимитирано финансијским аспектом, а са друге стране да више нико не може да пронађе изговор да не шаље своје дете да се бави спортом – истакла је Маљковићева.

Она је прецизирала да је кроз бесплатну женску школу кошарке прошло 625 девојчица, од којих је више од 400 њих имало редовне доласке.

– Када се подвуче црта, волим да причам пре свега о квалитету. Наши тренери су изузетно посвећени. Раде на томе да кроз занимљиве тренинге девојчице уводе у свет кошарке, али исто тако их и уче како да све врлине ове игре коју сви волимо могу да пренесу у стварни живот – шта значи фер-плеј, поштовање игре, правила, противника, старијих, како се игра у тиму.

Желимо да наша женска кошарка има користи од овог програма, али исто тако и наше друштво да добија квалитетне особе.

Радило се на 13 локација, са 42 тренинга недељно, или 1.134 сата рада са децом, од 1. септембра до сада – закључила је Маљковићева.