Почетак » Актуелно » О Граду
 

Фабрика воде „Дрмно“ најзад у систему

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима посетио Фабрику воде у месту Дрмно, надомак Костолца која се, најзад, дуже времена након изградње, коначно нашла у систему водоснабдевања као и неколико инфраструктурних објеката на територији Градске општине Костолац.

Посета Фабрици воде и обилазак нове инфраструктуре

Посета Фабрици воде и обилазак нове инфраструктуре

Ова инвестиција Огранка ТЕ-КО Костолац реализована је у циљу задовољења потреба за здравом пијаћом водом мештана Дрмна, Старог Костолца и околине. Иако је ова фабрика завршена још пре 5 година тек сада су се обезбедиле све неопходне дозволе. Објекат је, подсетимо, пре годину дана дат на управљање ЈКП „Водовод и Канализација“, али је тек у петак 12. августа пуштено у пробни рад.

-Како је дошло до недостатка воде са водоизворишта Ловац са кога се снабдева овај крај, били смо принуђени да упутимо допис градоначелнику и комаданту штаба за ванредне ситуације Банету Спасовићу који је донео одлуку да се фабрика пусти у систем у технички, пробни рад и за сада нема никаквих проблема око функционисања, казао је директор ЈКП „ВиК“ Пожаревац, Саша Ваљаревић.

Посета Фабрици воде и обилазак нове инфраструктуре

Посета Фабрици воде и обилазак нове инфраструктуре

Градоначелник Пожаревца је искористио прилику и да нагласи да ће ова фабрика помоћи квалитетније снабдевање здравом водом и самог Костолца, па и читаовог града Пожаревца јер је ова фабрика део целовитог система водоснабдевања који се не може парцијално посматрати.

-Што се тиче предаје овог постројења на коришћење граду Пожаревцу, та процедура је делимично завршена. У Влади Републике Србије су донети одређени закључци и већ на следећој седници Скупштина града Пожаревца донеће одговарајуће одлуке о званичном прихватању фабрике воде од стране града, навео је Бане Спасовић и додао да ће Штаб за ванредне ситуације града Пожаревца донети још одлука које ће у краткорочном периоду решити проблеме водоснабдевања а након тога у припреми је и коначна одлука, односно решење, које ће довести до стабилног водоснабдевања града Пожаревца.

По речима Саше Ваљаревића, фабрика воде у Дрмну има утврђени капацитет 40 литара у секунди, мада може и више од тога. Тренутно је потрошња 20 секундних литара мада се очекује повећање услед најављеног пораста дневних температура.

drmno_03

Тим поводом, градоначелник Спасовић је искористио прилику да подсети на апел о штедњи воде јер је у протеклом периоду забележен пораст нарочито у месту Дрмно где је забележена готово рекордна потрошња воде у протеклом периоду.

drmno_3

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, са сарадницима из Градског већа надлежним за одређене области, је искористио прилику боравка у Костолцу за посету неким од инфраструктурних објеката у овој Градској општини.

Подели са другима: Facebook Twitter