Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Fabrika vode „Drmno“ najzad u sistemu

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima posetio Fabriku vode u mestu Drmno, nadomak Kostolca koja se, najzad, duže vremena nakon izgradnje, konačno našla u sistemu vodosnabdevanja kao i nekoliko infrastrukturnih objekata na teritoriji Gradske opštine Kostolac.

Poseta Fabrici vode i obilazak nove infrastrukture

Poseta Fabrici vode i obilazak nove infrastrukture

Ova investicija Ogranka TE-KO Kostolac realizovana je u cilju zadovoljenja potreba za zdravom pijaćom vodom meštana Drmna, Starog Kostolca i okoline. Iako je ova fabrika završena još pre 5 godina tek sada su se obezbedile sve neophodne dozvole. Objekat je, podsetimo, pre godinu dana dat na upravljanje JKP „Vodovod i Kanalizacija“, ali je tek u petak 12. avgusta pušteno u probni rad.

-Kako je došlo do nedostatka vode sa vodoizvorišta Lovac sa koga se snabdeva ovaj kraj, bili smo prinuđeni da uputimo dopis gradonačelniku i komadantu štaba za vanredne situacije Banetu Spasoviću koji je doneo odluku da se fabrika pusti u sistem u tehnički, probni rad i za sada nema nikakvih problema oko funkcionisanja, kazao je direktor JKP „ViK“ Požarevac, Saša Valjarević.

Poseta Fabrici vode i obilazak nove infrastrukture

Poseta Fabrici vode i obilazak nove infrastrukture

Gradonačelnik Požarevca je iskoristio priliku i da naglasi da će ova fabrika pomoći kvalitetnije snabdevanje zdravom vodom i samog Kostolca, pa i čitaovog grada Požarevca jer je ova fabrika deo celovitog sistema vodosnabdevanja koji se ne može parcijalno posmatrati.

-Što se tiče predaje ovog postrojenja na korišćenje gradu Požarevcu, ta procedura je delimično završena. U Vladi Republike Srbije su doneti određeni zaključci i već na sledećoj sednici Skupština grada Požarevca doneće odgovarajuće odluke o zvaničnom prihvatanju fabrike vode od strane grada, naveo je Bane Spasović i dodao da će Štab za vanredne situacije grada Požarevca doneti još odluka koje će u kratkoročnom periodu rešiti probleme vodosnabdevanja a nakon toga u pripremi je i konačna odluka, odnosno rešenje, koje će dovesti do stabilnog vodosnabdevanja grada Požarevca.

Po rečima Saše Valjarevića, fabrika vode u Drmnu ima utvrđeni kapacitet 40 litara u sekundi, mada može i više od toga. Trenutno je potrošnja 20 sekundnih litara mada se očekuje povećanje usled najavljenog porasta dnevnih temperatura.

drmno_03

Tim povodom, gradonačelnik Spasović je iskoristio priliku da podseti na apel o štednji vode jer je u proteklom periodu zabeležen porast naročito u mestu Drmno gde je zabeležena gotovo rekordna potrošnja vode u proteklom periodu.

drmno_3

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović, sa saradnicima iz Gradskog veća nadležnim za određene oblasti, je iskoristio priliku boravka u Kostolcu za posetu nekim od infrastrukturnih objekata u ovoj Gradskoj opštini.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter