Почетак » Актуелно » Обавештења » О Граду
 

Град Пожаревац донирао значајна средства Општој болници

На конференцији за медије која је одржана у просторијама пожаревачке болнице градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је рекао да је локална самоуправа донирала значајна средства болници.

На јучерашњем заседању пожаревачког парламента донета је долука о издвајању 34 милиона динара за опремање нове трафостанице која је намењена новом делу болнице. Иначе Град Пожаревац је у претходном периоду од 2018. па са овим последњим у оквиру Пројекта прекограничне сарадње издвојио 120 милиона динара.

Градоначелник је још истакао да реконструкцију старе зграде болнице су се издвојила средства у износу од преко 51 милион динара. Павловић је још додао да је локална самоуправа у време ванредне ситуације изазване ковидом излазила у сусрет болници кад год је то затражено и похвалио је руководство и све запослене како су одговорили овој пандемији.

У претходном периоду је још набављено санитетско возило, развод кисеоника и кисеоничких глава и два апарата за искашљавање све укупне вредности преко 7 милиона динара. Данас је у болницу стигла још једна тура беби пакетића које град набавља у вредности од 3 160 000 динара а набављено је 850 пакетића.
Др Данко Николић директор пожаревачке болнице се овом приликом захвалио локалној самоуправи на помоћи коју пружа овој здравстеној установи како за инфраструктурне пројекте у набавци опреме али и у ванредној ситуацији. Министарство је за набавило и скенер за потребе болнице у вредности од око 50 милиона динара. Др Николић је још додао да је болница добро одговорила на пандемију изазвану корона вирусом и да су радила и друга одељења иако је наша болница у ковид систему.
Град Пожаревац је из свог буџета још издвојио средства за вантелесну оплодњу 4 800 000 динара и да у случају потребе биће издвојена додатна средства град за новчану накнаду за прворођено дете, близанце , тројке и четворке издваја 16 милиона динара. За прва три детета која се роде у Новој години даје се по 40 000 динара, регресирају се трошкови у износу од 50 одсто од цене за треће и свако наредно дете, за регресирање трошкова по првиватним вртићима се издваја 10 милиона динара.

Подели са другима: Facebook Twitter