Početak » Aktuelno » Obaveštenja » O Gradu
 

Grad Požarevac donirao značajna sredstva Opštoj bolnici

Na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama požarevačke bolnice gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je rekao da je lokalna samouprava donirala značajna sredstva bolnici.

Na jučerašnjem zasedanju požarevačkog parlamenta doneta je doluka o izdvajanju 34 miliona dinara za opremanje nove trafostanice koja je namenjena novom delu bolnice. Inače Grad Požarevac je u prethodnom periodu od 2018. pa sa ovim poslednjim u okviru Projekta prekogranične saradnje izdvojio 120 miliona dinara.

Gradonačelnik je još istakao da rekonstrukciju stare zgrade bolnice su se izdvojila sredstva u iznosu od preko 51 milion dinara. Pavlović je još dodao da je lokalna samouprava u vreme vanredne situacije izazvane kovidom izlazila u susret bolnici kad god je to zatraženo i pohvalio je rukovodstvo i sve zaposlene kako su odgovorili ovoj pandemiji.

U prethodnom periodu je još nabavljeno sanitetsko vozilo, razvod kiseonika i kiseoničkih glava i dva aparata za iskašljavanje sve ukupne vrednosti preko 7 miliona dinara. Danas je u bolnicu stigla još jedna tura bebi paketića koje grad nabavlja u vrednosti od 3 160 000 dinara a nabavljeno je 850 paketića.
Dr Danko Nikolić direktor požarevačke bolnice se ovom prilikom zahvalio lokalnoj samoupravi na pomoći koju pruža ovoj zdravstenoj ustanovi kako za infrastrukturne projekte u nabavci opreme ali i u vanrednoj situaciji. Ministarstvo je za nabavilo i skener za potrebe bolnice u vrednosti od oko 50 miliona dinara. Dr Nikolić je još dodao da je bolnica dobro odgovorila na pandemiju izazvanu korona virusom i da su radila i druga odeljenja iako je naša bolnica u kovid sistemu.
Grad Požarevac je iz svog budžeta još izdvojio sredstva za vantelesnu oplodnju 4 800 000 dinara i da u slučaju potrebe biće izdvojena dodatna sredstva grad za novčanu naknadu za prvorođeno dete, blizance , trojke i četvorke izdvaja 16 miliona dinara. Za prva tri deteta koja se rode u Novoj godini daje se po 40 000 dinara, regresiraju se troškovi u iznosu od 50 odsto od cene za treće i svako naredno dete, za regresiranje troškova po prvivatnim vrtićima se izdvaja 10 miliona dinara.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter