Почетак » Актуелно
 

Град Пожаревац освојио шест награда на Сајму туризма у Новом Саду али и награду „Златни мост“ на Дунав бизнис форуму у истом граду

На протеклом сајму туризма у Новом Саду, локална туристичка организација је награђена за традиционалну, квалитетну и разноврсну понуду Града Пожаревца, за организацију 54. ЉКИ, туристичко информативни центар, као и за унапређење садржаја на ергели и хиподрому. Поред ових признања добила је пехар за традицију, иновацију и унапређење туристичке понуде.

Из Новог Сада Град Пожаревац се вратио са још једним престижним признањем а то је „Златни мост“ за прекограничну сарадњу и реализацију пројекта из 2012. године који се односио на реконструкцију и адптацију нове зграде Опште болнице.

По речима градоначелника Банета Спасовића, новац који се инвестира у туризам брзо се враћа локалној самоуправи и граду, јер је највећи бенефит управо у тој грани. Спасовић каже да му је посебно драго што је за признања заслужна „домаћа памет“, односно људи који раде у управи и његовом кабинету, туристичкој организацији и другим установама.

„Имали смо добро организоване игре, а верујем и да је дефиле био пријатно изненађење за грађане Пожаревца и посетиоце. То је све примећено од Туристичке организације Србије и туристичког сајма у Новом Саду. И, ево прегршт златних медаља и велики пехар. То довољно говори о томе колико смо за две године напредовали од неких игара и манифестације која је била просечна, а у неким тренуцима и испод просека“, рекао је он.

Циљ је, како каже градоначелник, да се у наредних неколико година Пожаревац „позиционира међу три најјаче топ манифестације и туристичке понуде у нашој држави“ и да туристичка понуда Пожаревца не буде само за ЉКИ, већ 365 дана у години.

„Системски приступамо свакој манифестацији, сваком послу. Улажемо у туристичку инфраструктуру, мада сва инфраструктура и она комунална, јесте логистика туристичкој десетинацији. Новац утрошен у туристичке, културне и спортске манифестације није бачен новац“, нагласио је градоначелник.

Канцеларија за локални економски развој града Пожаревца, добила је награду „Златни мост“ за прекограничну сарадњу са Румунијом на Дунав Бизнис форуму у Новом Саду. Награда се односи на пројекат реконструкције и адаптације нове болнице. У питању је била сума од око 1,2 милиона евра. Кроз граничну сарадњу, одобрен је и пројекат наставка адаптације целе зграде нове болнице. Очекује се близу четири милиона евра.

„Ова служба је направила велики заокрет у развоју нашег града, тако што су пратили све пројекте, конкурсе ИПА фондова и разних министарстава, успешно су аплицирали и код Канцеларије за управљање јавним улагањима и захваљујући таквој координацији мера, њиховим идејама и стручности да ураде пројекте, добили су и те како значајна средства, која се већ реализују на територији града“, нагласио је Спасовић.

Заслуга ЛЕР-а, а преко Канцеларије за јавна улагања је у обезбеђивању око 100 милиона за адаптацију основне школе у Костолцу, чија је реализација у току, затим, 30 милиона за адаптацију подручног одељења школе „Вук Караџић“ у Забели, 130 милиона за О.Ш. „Доситеј Обрадовић“ (постоји могућност да та цифра достигне и 200 милона) и 170 милиона за Дом здравља Пожаревац.

У сардњи са Министарством здравља приступиће се реконструкцији старе зграде Опште болнице.
Има још припремљених пројеката. Град је добио балон халу 30 x 50 метара која ће бити постављена близу Спортског центра, 20 инфо пултова за Туристичку организацију и бину за одржаваје културних догађаја.

Директорка ТОГП Јелена Вуказић је истакла велики допринос овом успеху, пре свега Града Пожаревца и њихову подршку програмима и плановима рада, потом, координираним активностима са јавним установама из области културе, спорта, образовања, као и јавним предузећима.

Подели са другима: Facebook Twitter