Почетак » Актуелно
 

Град Пожаревац прикључује се Глобалној акцији „Сат за нашу планету“

У суботу, 25. марта, гашењем светла од 20:30-21:30 сати, сви становници света се могу укључити у највећу глобалну акцију, овој акцији се прикључује и Град Пожаревац.

У градовима и општинама на сат времена биће искључена јавна и декоративна расвета која осветљава главне знаменитости града или тргове.

Суочавање са последицама климатских промена мора постати наша реалност, а WWF нас на то подсећа и ове године организацијом десетог, јубиларног Сата за нашу планету.

Глобална акција „Сат за нашу планету“, у свету позната као Еартх Хоур, обележиће се на свих шест континената. У WWF-у верују да ће ове године учествовати још више земаља него прошле године када их је било 178.

Од 2007. године акција „Сат за нашу планету“ укључила је бројна предузећа, организације, владе и стотине милиона људи у више од 7.000 градова. WWФ од самог почетка спровођења ове акције подстиче појединце да делују по питању климатских промена.

Један сат који проводимо у мраку требало би да послужи као подсетник да морамо осигурати одрживу будућност наше планете.

Подели са другима: Facebook Twitter