Почетак » Актуелно
 

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић одржао пријем грађана у Трњану

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима, директорима јавних предузећа и стручним службама одржао је пријем грађана у селу Трњане.

Он је у овом месту саслушао проблеме мештана Трњана, који су се углавном односили на комуналне проблеме, рад месне заједнице, здравој пијаћој води и о одлагању смећа.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је рекао да је ово наставак акције обиласка свих сеоских месних заједница у циљу што бољег упознавања проблема који постоје у одређеним насељима.

Спасовић је изјавио да је било говора о асфалтирању улица и речено је да је издвојено више средстава него прошле године тако да у 2019. она износе 4,5 милиона динара и да је намера ове локалне самоуправе да буџет буде равномерно распоређен ка свим месним заједницама. Он је мештанима казао да су ослобођени плаћања јавне расвете исто као и у граду, и да је та уштеда месечно, у зависности од места, од 500-800 динара месечно по домаћинству. Најављено је јавно приватно партнерство у постављању ЛЕД расвете, са којом ће се остварити уштеде у потрошњи електричне енергије, заштити животне средине али и ређем мењању сијалица, зато што су ЛЕД сијалице дуготрајније него живине и натријумске.

Такође, престављен је капитални пројекат уређења старог корита реке Млаве у износу од око 200 милиона динара у циљу спречавања поплава и тренутно се изводе радови од Набрђа ка Трњану.

Када је у питању дезинсекција тачније запрашивање комараца чули смо да је урађен елаборат о уништавању ових инсеката и да је сада обезбеђено три третмана годишње уместо два и да је уговор склопљен на две године уместо једне што је разлика у односу на претходни период.

Најављено је организовано одношење смећа из села, по истом принципу и цени као у граду, реализација овог пројекта очекује се у наредне две године. У току је чишћење дивљих депонија на територији града, у плану је да на местима где су биле дивље депоније буду постављени велики контејнери за одлагање смећа где ће мештани моћи да депонују отпад.

Подели са другима: Facebook Twitter