Početak » Aktuelno
 

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović obišao radove u Starom Kostolcu i Kostolcu

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima i rukovodstvom Gradske opštine Kostolac obišao je radove na širenju toplifikacione mreže u Starom Kostolcu i radove na putnoj mreži u Kostolcu.

Predsednik Gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski je ovom prilikom rekao da će se u Starom Kostolcu na toplifikacionu mrežu priključiti 30 domaćinstava a da je reč o investiciji vrednosti 13 miliona dinara a dužina mreže je 1700 metara. Kada je u pitanju širenje toplifikacije u ovoj gradskoj opštini radi se još krug pijace, dužina instalacija je 850 metara za 55 objekata (lokala i domaćinstava) vrednosti 40 miliona dinara kao i Bazenska ulica u naselju Kanal, vrednost investicije je 12 miliona dinara dužina trase 550 metara a omogući će se 22 priključka.

Bane Spasović

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović podsetio je da Grad Požarevac ima odličnu saradnju sa Gradskom opštinom Kostolac u zajedničkom planiranju izvođenja infrastrukturalnih projekata. Spasović je najavio nastavak dobre saradnje i nadalje i da će na celoj teritoriji biti raspoređeni radovi na komunalnoj infrastrukturi kako bi svi građani imali iste uslove. On je još dodao da je u prethodnom periodu uvaženo sve ono što je traženo iz Kostolca.

Saša Pavlović

U samom Kostolcu je dosta rađeno kada je u pitanju asfaltiranje prema rečima zamenika gradonačelnika Grada Požarevca Saše Pavlovića asfaltirana je ulica Trudbenička i drugi deo Bože Dimitrijevića gde je urađeno 600 metara asfalta, 600 metara trotoara sa ivičnjacima, horizontalna i vertikalna signalizacija vrednosti 27 miliona dinara. Inače sada je ovaj deo Kostolca izuzetno prometan zato što je nadvožnjak u centru zatvoren za saobraćaj. Na teritoriji Gradske opštine Kostolac još je urađeno: u Klenovniku ulice Miloša Obilića i Moše Pijade dužine 312 metara, vrednosti 4,8 miliona dinara, Save Kovačevića 230 metara vrednosti 3,1 milion i ulica 15. oktobra 265 metara u iznosu od 3,6 miliona dinara, zatim u Petki asfaltirano je 800 metara ulice Božidara Dimitrijevića u vrednosti 11 miliona dinara, u Ostrovu 550 metara ulice Lole Ribara 5,5 miliona dinara, u naselju Kanal ulica 9 Jugovića u iznosu 2,5 miliona dužine 300 metara, ispred zgrade direkkcije TE-KO Kostolac ulica Nikole Tesle 400 metara sa horizontalnom i vertikalnom signalizacijom i ulica Stevana Nemanje 300 metara plus Homoljska 100.

Serdžo Krstanoski

Predsednik GrO Kostolac Serdžo Krstanoski je još najavio da će u novembru početi asfaltiranje ulice Nikole Graonića u Kostolcu vrednosti 7,8 miliona dinara. Krstanoski je najavio veliku investiciju iz oblasti zaštite životne sredine a to je zamena, rekonstrukcija i formiranje novog drvoreda. Pošumljavanje će se obaviti u 12 ulica u Kostolcu a vrednost projekta je 20 miliona dinara. On je još rekao da je gotova projektna dokumentacija za 4 ulice za vodovodnu mreža i za 17 ulica za kanalizaciju u naseljima Kanal, Didino selo i Kolište.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter