Почетак » Актуелно
 

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић обишао радове у Старом Костолцу и Костолцу

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима и руководством Градске општине Костолац обишао је радове на ширењу топлификационе мреже у Старом Костолцу и радове на путној мрежи у Костолцу.

Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски је овом приликом рекао да ће се у Старом Костолцу на топлификациону мрежу прикључити 30 домаћинстава а да је реч о инвестицији вредности 13 милиона динара а дужина мреже је 1700 метара. Када је у питању ширење топлификације у овој градској општини ради се још круг пијаце, дужина инсталација је 850 метара за 55 објеката (локала и домаћинстава) вредности 40 милиона динара као и Базенска улица у насељу Канал, вредност инвестиције је 12 милиона динара дужина трасе 550 метара а омогући ће се 22 прикључка.

Бане Спасовић

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић подсетио је да Град Пожаревац има одличну сарадњу са Градском општином Костолац у заједничком планирању извођења инфраструктуралних пројеката. Спасовић је најавио наставак добре сарадње и надаље и да ће на целој територији бити распоређени радови на комуналној инфраструктури како би сви грађани имали исте услове. Он је још додао да је у претходном периоду уважено све оно што је тражено из Костолца.

Саша Павловић

У самом Костолцу је доста рађено када је у питању асфалтирање према речима заменика градоначелника Града Пожаревца Саше Павловића асфалтирана је улица Трудбеничка и други део Боже Димитријевића где је урађено 600 метара асфалта, 600 метара тротоара са ивичњацима, хоризонтална и вертикална сигнализација вредности 27 милиона динара. Иначе сада је овај део Костолца изузетно прометан зато што је надвожњак у центру затворен за саобраћај. На територији Градске општине Костолац још је урађено: у Кленовнику улице Милоша Обилића и Моше Пијаде дужине 312 метара, вредности 4,8 милиона динара, Саве Ковачевића 230 метара вредности 3,1 милион и улица 15. октобра 265 метара у износу од 3,6 милиона динара, затим у Петки асфалтирано је 800 метара улице Божидара Димитријевића у вредности 11 милиона динара, у Острову 550 метара улице Лоле Рибара 5,5 милиона динара, у насељу Канал улица 9 Југовића у износу 2,5 милиона дужине 300 метара, испред зграде диреккције ТЕ-КО Костолац улица Николе Тесле 400 метара са хоризонталном и вертикалном сигнализацијом и улица Стевана Немање 300 метара плус Хомољска 100.

Серџо Крстаноски

Председник ГрО Костолац Серџо Крстаноски је још најавио да ће у новембру почети асфалтирање улице Николе Граонића у Костолцу вредности 7,8 милиона динара. Крстаноски је најавио велику инвестицију из области заштите животне средине а то је замена, реконструкција и формирање новог дрвореда. Пошумљавање ће се обавити у 12 улица у Костолцу а вредност пројекта је 20 милиона динара. Он је још рекао да је готова пројектна документација за 4 улице за водоводну мрежа и за 17 улица за канализацију у насељима Канал, Дидино село и Колиште.

Подели са другима: Facebook Twitter