Почетак » Актуелно » О Граду
 

Инспекторат најављује оштрију контролу

Инспекторат рада најавио је оштрију контролу рада на црно и безбедности на раду.

Са састанка у Пожаревцу

Са састанка у Пожаревцу

Представници Инспектората за рад су одржали састанак у Пожаревцу са начелником округа, градоначелником Пожаревца, председницима општина и представницима институција. Директор инспектората за рад, Бојан Јоцић (у средини) рекао је на конференцији за новинаре да састанке одржавају по свим окрузима и да желе што бољу сарадњу са локалним управама. Он је рекао да је инспекције прошле године усвојила нове принципе рада.

-Реч је о такозваној ротацији где инспектори из једног округа на терен одлазе на друга подручја и врше контролу. На тај начин избегавамо да познанства и друге околности утичу на њихов рад, рекао је он новинарима. Јоцић је додао да ће с таквом праксом наставити и ове године.

-У прошлој години смо контролисали 16 грана у привреди. Ове године ћемо радити ротацију и на локалном нивоу контролисаћемо привредне гране и области. Инспекција ће радити у складу са законом и користиће сва могућа средства да сузбије рад на црно и побољша безбедносне услове на раду, истакао је он.

Инспектори у акцији

Инспектори у акцији

Директор инспектората рекао је да постоји озбиљна решеност државе да се бори са сивом економијом, пре свега у областима рада на црно и безбедности на раду.

Подели са другима: Facebook Twitter