Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Inspektorat najavljuje oštriju kontrolu

Inspektorat rada najavio je oštriju kontrolu rada na crno i bezbednosti na radu.

Sa sastanka u Požarevcu

Sa sastanka u Požarevcu

Predstavnici Inspektorata za rad su održali sastanak u Požarevcu sa načelnikom okruga, gradonačelnikom Požarevca, predsednicima opština i predstavnicima institucija. Direktor inspektorata za rad, Bojan Jocić (u sredini) rekao je na konferenciji za novinare da sastanke održavaju po svim okruzima i da žele što bolju saradnju sa lokalnim upravama. On je rekao da je inspekcije prošle godine usvojila nove principe rada.

-Reč je o takozvanoj rotaciji gde inspektori iz jednog okruga na teren odlaze na druga područja i vrše kontrolu. Na taj način izbegavamo da poznanstva i druge okolnosti utiču na njihov rad, rekao je on novinarima. Jocić je dodao da će s takvom praksom nastaviti i ove godine.

-U prošloj godini smo kontrolisali 16 grana u privredi. Ove godine ćemo raditi rotaciju i na lokalnom nivou kontrolisaćemo privredne grane i oblasti. Inspekcija će raditi u skladu sa zakonom i koristiće sva moguća sredstva da suzbije rad na crno i poboljša bezbednosne uslove na radu, istakao je on.

Inspektori u akciji

Inspektori u akciji

Direktor inspektorata rekao je da postoji ozbiljna rešenost države da se bori sa sivom ekonomijom, pre svega u oblastima rada na crno i bezbednosti na radu.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter