Почетак » Обавештења
 

ИЗЛОЖБА НЕАФИРМИСАНИХ КУЛТУРНИХ УМЕТНИКА У ПОЖАРЕВЦУ

Град Пожаревац у партнерству са општином Анина из Румуније реализује пројекат “Културно повезивање у сврху јачања туристичке атрактивности у Региону“. Општи циљ пројекта је промоција културе и традиције у циљу побољшања културног туризма и туристичке понуде у Прекограничној области.

Укупна вредност пројекта: 502.063,00 еура. Реализација пројекта је почела 23. децембра 2017. и трајаће 12 месеци.

Пројекат промовише креативност и међународно ширење културе, трансфер вештина и знања, мобилност уметника и циркулацију уметничких и културних дела и производа.

Кључни циљеви Пројекта су развијање локалних туристичких привреда заснованих на побољшању квалитета туристичких услуга, одрживом коришћењу природног и културног наслеђа, стварању капацитета и вештина за квалитетне туристичке услуге, дизајнирању иновативних производа у Прекограничним региону и партнерствима, побољшање приступачности и одрживости туристичке инфраструктуре.

У оквиру овог пројекта, као једна од активности, предвиђена је изложба радова неафирмисаних уметника, као и произвођача хране по рецептима карактеристичним за источни део Србије.

Постављени су инфопултови у главној улици Града, Табачкој чаршији, на којима ће своје радове и производе моћи да представе неафирмисани ствараоци и уметници који до сада нису имали прилику да своје производе представе на тржишту. Важно је напоменути да се инфопултови издају без новчане накнаде, као и да ће тај вид представљања бити уврштен као редовна активност Града у летњем периоду сваке наредне године.

Подели са другима: Facebook Twitter