Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Kolektivni ugovor sa Apotekom

Između predstavnika Zdrastvene ustanove Apoteka Požarevac, jedne od najuspešnijih u Srbiji i višestruko nagrađivanih firmi najvišim priznanjima u svojoj struci, sindikata zaposlenih u toj kući i grada Požarevca potpisan je Kolektivni ugovor. Svoje potpise na ovaj dokument stavili su: gradonačelnik Miodrag Milosavljević, direktor Nebojša Jorgovanović i predsednik Sindikata Mališa Berjanović.

Potpisivanju su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Požarevca Milomir Ilić, zamenica gradonačelnika Vukica Vasić i zamenik predsednika Skupštine grada Milić Jovanović.

– Ja sam uvek zadovoljan kada potpisujem kolektivni ugovor, zato što je to jedan standard više za zaposlene u javnom sektoru. Ovo je jedan od niza kolektivnih ugovora koji smo do sada potpisali i verujem da će u narednih mesec dana biti još dva, ili tri na dnevnom redu Gradskog veća, rekao je Milosavljević, podsećajući na do sada potpisane kolektivne ugovore.

On navodi da će na sledećoj sednici Veća na dnevnom redu biti kolektivni ugovor sa Direkcijom za izgradnju grada Požarevca, a da su u pripremi ugovori koji se odnose na „Toplifikaciju“, „Komunalno“, „Vodovod“ i Gradsku upravu. Po potpisivanju, zaposleni će jasno znati svoja prava, odgovornosti i obaveze, a s druge strane, ugovor pruža široke mogučnosti da se u direktnoj komunikaciji ostvari ono što je bitno za ustanovu ili preduzeće, a to je maksimalna efikasnost u radu, stav je gradonačelnika.

Predsednik Sindikata Mališa Berjanović je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovog ugovora i dodao :

– Mislim da će i radnici biti zadovoljni. Sindikat i dalje radi na poboljšanju uslova rada, a ja se nadam da će se radnici Apoteke odužiti za to svojim radom.

Zdrastvena ustanova Apoteka Požarevac godinama unazad istrajava na pravnoj, zakonskoj regulativi, pravima zaposlenih, kao i na primeni svih pozitivnih zakonskih propisa u svom radu. Ovim pojedinačnim kolektivnim ugovorom, koji je osnova Posebnog kolektivnog ugovora u primeni već dve godine, u razgovoru sa Sindikatom, došli smo do dodatnih poboljšavanja u pravima radnika. Mislim da radnici ZU Apoteke Požarevac to zaslužuju, sve ovo što smo napravili, napravili smo zahvaljujući timu koji je radio i stvarao i rezultati su vidni, kako u gradu Požarevcu i Skupštini grada Požarevca, kao našem osnivaču, tako i u celom Braničevskom upravnom okrugu. Siguran sam da naši zaposleni zaslužuju ovakav pojedinačni kolektivni ugovor i da će to poslodavcu dati dodatne alate u motivaciji zaposlenih. Pokušaćemo čak i u ovim teškim vremenima, da ostvarimo još bolje rezultate i da i u narednom periodu budemo, kao i do sada, ustanova kojom se naš grad ponosi, rekao je Nebojša Jorgovanović, izražavajući očekivanja da će potpisivanje ugovora dodatno doprineti poboljšanju nivoa farmaceutskih usluga u gradu.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter