Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Konjička sezona na Todorovu subotu

Po tradiciji u selu Kasidol kod Požarevca

Po tradiciji koja seže u davna vremena, konjička sezona otvorena je na Todorovu subotu u Kasidolu nadomak Požarevca koje slovi za selo konja, vitezova i plemenitih LJudi. Ova konjička manifestacija ima tradiciju dugu preko sto godina i po značaju je druga u Okrugu posle LJubičevskih konjičkih igara. Organizator takmičenja je kasidolska sekcija Konjičkog društva „Knez Mihailo“, uz svesrdnu podršku Grada Požarevca, Mesne zajednice Kasidol, Turističke organizacije i mnogobrojnih sponzora sa ovog područja. Otvarajući manifestaciju, predsednik Skupštine grada Požarevca Bane Spasović je rekao da su u prethodnih petnaestak godina konjarstvo i konjički sport neopravdano stavLJeni u zapećak i poručio da će lokalna samouprava dati sve od sebe da konjički sport ponovo vrati na mesto koje zaslužuje.

Todorova subota u Kasidolu

Todorova subota u Kasidolu

-Požarevac i Kasidol moraju da se ponose LJubičevskom Еrgelom i LJubičevskim konjičkim igrama i da se svi ponosimo Kasidolcima, koji su još u staroj Jugoslaviji proslavili Požarevac i konjički sport. Upravo ovih dana imali smo posete ambasadora Indonezije i Alžira, koji su izrazili žeLJu da sačine jedan pul od nekoliko zemaLJa, koje će donirati određeni novac za LJubičevsku Еrgelu i time pružiti značajnu podršku konjičkom sportu na ovom području, kazao je Spasović.

Todorova subota u Kasidolu

Todorova subota u Kasidolu

Na programu su bile tri galopske trke i tradicionalna parada fijakera. U trci „Memorijal Zorana Ivića – Miglje“ na 1.200 metara, trijumfovalo je grlo „Hallo Baby“ sa Vasiljevićem u sedlu i postignutim vremenom 1.18,4, drugi je bio „Julijan“ sa jahačem Gnesijem i treći „Security Pi“ sa džokejom Jovanovićem. Pehare pobedničkoj ekipi uručili su Slađan Ivić i Boban Stojadinović. Glavna trka „Sveti Todor“ na 1.600 metara, pripala je grlu „Toni Montana“ sa jahačem Krstićem, koje je ovu distancu pretrčalo za 1.43,2, a slede „Juca“sa džokejom Jovanovićem i „Atila Trlić“ sa Vujkovićem u sedlu. Vlasniku pobedničkog grla Slaviši Vujiću pehar je uručio predsednik Skupštine grada Bane Spasović. U trci „Pehar sela Kasidola“ prvi kroz ciLJ je projurio „Julijan“ sa jahačem Gnesijem, drugo mesto pripalo je grlu „Gardoprim Gold“ sa džokejom Stanojlovićem i treće grlu „Piccolo Dencer“ sa Vujčićem u sedlu. Nagrade je uručio LJubisav Bisa Kostić, jedan od najstarijih članova kluba i čovek iz čije su štale potekla čuvena grla Tornado, Torina i Tina, osvajačica triple krune.

kasidol_cover

kasidol_2

Podeli sa drugima: Facebook Twitter