Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Krov nad glavom za socijalno ugrožene

Predstavnici grada Požarevca uručili su ključeve za dva stana u naselju Zabela socijalno ugroženim porodicama i pojedincima koji su se javili na konkurs koji je raspisala lokalna samouprava. U ponudi su bila 4 stana. Stambene jedinice se nalaze u Baraci paviljonskog tipa sa zajedničkim kupatilom koju je preduzeće „Neimar grad“, nedavno angažovano na izgradnji Specijalnog zatvora, ustupilo gradu Požarevcu.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević, izrazio je žaljenje što više Socijalno ugroženih nije iskazalo interesovanje na konkursu.

– Žao mi je što su se, kada smo raspisali konkurs, javile samo dve porodice. Raspisaćemo nov konkurs za još dve stambene jedinice. Uređenje objekta još uvek nije okončano, a Grad Požarevac je obezbedio oko 1,5 miliona dinara koliko je opredeljeno u ovoj godini. Razgovarao sam sa predstavnicima direkcije za izgradnju da se postave pločice u mokrom čvoru i da se ovaj prostor još malo adaptira kako bi njima bio olakšan život. Nije urađen apartmanski oblik prostorija već više izgleda kao paviljonski.

Iz tog razloga bi trebalo da izmestimo vrata da se jedinice podele na zasebne delove i na taj način omogućimo da budući stanovnici imaju veću intimu u svojim novim domovima. Dakle, još nije sve okončano ali će biti ​​porodice zadovoljne da imaju kakav-takav krov nad glavom u ovom trenutku, kazao je Milosavljević.

Gradonačelnik je danas istakao da u poslednje dve i po godine grad Požarevac obezbedio izgradnju 27 stambenih jedinica za raseljene i socijalno ugrožene građane  što će činiti iu predstojećem periodu.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter