Početak » Aktuelno
 

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić posetio Požarevac

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić posetio je Grad Požarevac i Braničevski okrug.

 

Na konferenciji za medije, koja je održana ovim povodom, ministar Ružić je rekao da Grad Požarevac upravo radi ono što Vlada Republike Srbije promoviše kada je u pitanju modernizacija i tendencije da svi servisi prema građanima budu mnogo dostupniji, jednostavniji i da pomognu krajnjem korisniku. On je još pohvalio saradnju lokalne samouprave i resornog ministarstva. Ružić je najavio i Centralni registar stanovništva koji će ujediniti 13 elektronskih evidencija koje sada vode različite institucije, tako da će se na centralizovan način omogućiti mnogo brža razmena podataka, kao što su državljanstvo, izvod iz matične knjige rođenih, umrlih, venčanih…

 

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović rekao je da je akcenat grada osiguranje poljoprivrednika, a da je na lokalnoj samoupravi da uradi projekat i konkuriše. Spasović je nagovestio i uređenje trgova u Požarevcu, u pitanju je nekadašnja bašta kafane Čikoš i Trg Radomira Vujovića, gde bi trebao poseban akcenat da se stavi na dečija igrališta.

 

 

Načelnik Braničevskog upravnog okruga Aleksandar Đokić rekao je da očekuje da današnji dolazak ministra Ružića donese konkretne rezultate, kako u novim investicijama, tako i u ostvarivanju prava građana kad su u pitanju prava koja ostvaruju u lokalnim samoupravama.

 

 

 

 

Podeli sa drugima: Facebook Twitter