Početak » Aktuelno
 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, posetio je  Crveni krst u Požarevcu

Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja doniralo je požarevačkom Crvenom krstu kazan i profesionalni šporet za pripremu jela za Narodnu kuhinju. Vrednost ove donacije je 520.000 dinara a Crveni krst Požarevca je jedan od 76 u Srbiji koji će dobiti sličnu donaciju.

„Crveni krst u Požarevcu raspolaže opremom za pripremu obroka koja je stara 21 godinu. Donirani aparati vrede 600 hiljada dinara, a reč je o najznačajnijim elementima kuhinje – velikom kazanu i šporetu za kuvanje. Predstoji isporuka i velikih termosa za isporuku obroko, kapaciteta 40 litara“, rekla je Vesna Milenović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije.

Gradonačelnik požarevca Bane Spasović, ovom prilikom je rekao da lokalnasmouprava ima odličnu saradnju sa Crvenim krstom, i još je dodao da Grad Požarevac iz budžeta izdvaja oko 13 miliona dinara namenjenih za jednokratne pomoći socijalno ugroženim licima, što dovoljno govori o tome da lokalna samouprava brine o svojim sugrađanima.

Ministarstvo rada za obnavljanje narodnih kuhinja na čitavom prostoru Srbije izdvaja 50 miliona 564 hiljada dinara, kako ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kaže i to, zahvaljujući dobrom poslovanju i uštedama, bez jednog jedinog dinara povećanja ili novih sredstava. Aleksandar Vulin je dodao i to, da je za iduću godinu ministarstvo predvidelo 515 miliona dinara za različite programe.

„To znači da će svih 76 narodnih kuhinja nastaviti sa radom, tačnije da će 36 hiljada korisnika dobiti svoj obrok a da će desetine hiljada ljudi dobiti svoj paket namirnica i higijenski paket. Država Srbija zajedno sa Crvenim krstom, nastaviće da brine o onima kojima je pomoć potrebna, kako bi im omogućila bolji život“, rekao je između ostalog ministar rada.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter