Почетак » Актуелно
 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, посетио је  Црвени крст у Пожаревцу

Министарство рада, запошљавања, борачких и социјалних питања донирало је пожаревачком Црвеном крсту казан и професионални шпорет за припрему јела за Народну кухињу. Вредност ове донације је 520.000 динара а Црвени крст Пожаревца је један од 76 у Србији који ће добити сличну донацију.

„Црвени крст у Пожаревцу располаже опремом за припрему оброка која је стара 21 годину. Донирани апарати вреде 600 хиљада динара, а реч је о најзначајнијим елементима кухиње – великом казану и шпорету за кување. Предстоји испорука и великих термоса за испоруку оброко, капацитета 40 литара“, рекла је Весна Миленовић, генерални секретар Црвеног крста Србије.

Градоначелник пожаревца Бане Спасовић, овом приликом је рекао да локалнасмоуправа има одличну сарадњу са Црвеним крстом, и још је додао да Град Пожаревац из буџета издваја око 13 милиона динара намењених за једнократне помоћи социјално угроженим лицима, што довољно говори о томе да локална самоуправа брине о својим суграђанима.

Министарство рада за обнављање народних кухиња на читавом простору Србије издваја 50 милиона 564 хиљадa динара, како министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања каже и то, захваљујући добром пословању и уштедама, без једног јединог динара повећања или нових средстава. Александар Вулин је додао и то, да је за идућу годину министарство предвидело 515 милиона динара за различите програме.

„То значи да ће свих 76 народних кухиња наставити са радом, тачније да ће 36 хиљада корисника добити свој оброк а да ће десетине хиљада људи добити свој пакет намирница и хигијенски пакет. Држава Србија заједно са Црвеним крстом, наставиће да брине о онима којима је помоћ потребна, како би им омогућила бољи живот“, рекао је између осталог министар рада.

Подели са другима: Facebook Twitter