Почетак » Актуелно » О Граду
 

Најављене 56. Љубичевске коњичке игре

У Трофејној сали Ергеле Љубичево на конференцији за медије представљен је програм 56. ЉКИ. Најављена су такмичења на хиподрому и јединствени љубичевски вишебој као и бројна музичка дешавања у граду.

Председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић истиче да је манифестација јединствена, јер поред галопских и касачких надметања на хиподрому, обухвата и такмичење вишебојаца за титулу Витеза, по чему су Љубичевске коњичке игре препознатљиве не само у Србији, већ и шире.

“Колики је значај Игара говори и чињеница да је њихов покровитељ као и претходних година председник Републике Србије Александар Вучић. Позвао бих све грађане Србије да посете Пожаревац у време ЉКИ, обезбедили смо довољан број паркинг места, а позитивна атмосфера загарантована је како на хиподрому током спортских надметања, тако и у центру града где ће се одвијати забавни део програма”, рекао је Илић. О новинама на хиподрому председник пожаревачког парламента је истакао да је постављен семафор и тако ће сви посетиоци хиподрома моћи да виде време које је сваки такмичар имао. Што је од великог значаја у вишебоју. Илић је између осталих концерата истакао наступ Сергеја Ћетковића у петак 30. августа и Лепе Брене у суботу 31. августа.

Василије Балдић, В.Д. директор Туристичке организације града Пожаревца најавио је програм и истакао да ће се музички део програма одвијати на две бине. Он је рекао да ће овогодишњи дефиле имати посебну тему и да ће то бити изненађење са посетиоце. Осим поменутих концерата и активности Балдић је представио комплетан програм:

“Од понедељка, 26. августа у пешачкој зони на централним градским излозима биће позиционирана изложба слика под радним називом „Један излог једна слика“. У оквиру пратећих манифестација, значајна је Међународна изложба ситних животиња у организацији удружења „Љубимац“, ликовна колонија у организацији Друштва српско – грчког пријатељства „Ристо Колоњас“ у интернату Пољопривредне школе и изложба меда у Градском парку. Забавни део програма одвијаће се на два стејџа, главна локација је Трг ослобођења, а друга је двориште Политехничке школе, односно стадион малих спортова. У четири дана програма од 28. до 31. августа, на ове две локације наступиће: Борис Петковић, „Лексингтон бенд“, локални рокенрол бендови, Ренатао Хенц, „Црвена јабука“, Симфонијски оркестар „Гвардиа“, Милош Радовановић, Сергеј Ћетковић, Стефан Живојиновић, Лепа Брена и „Big Summer Break“.

Оливера Никодијевић, директор маркетинга Апатниске пиваре је казала да је ово трећа година од када је пивара одлучила да подржи игре. Ово је место где се сусрећу традиција и квалитет. Апатинска пивара је основана 1756. године, Ергела „Љубичево“ је нешто млађа, али и једна и друга прича су приче о трајању, квалитету, историји и о нашем народу.

„Пожаревац има посебну улогу у нашем пројекту „Твој град, твоја снага“, зато што је наш првенац. Ми смо пре три године кренули са етикетама и са посебном једном кампањом и сарадњом са градом. Тада смо први пут пустили на тржиште етикете које имају наш знак али испод не пише „Јелен пиво“ него пише Пожаревац. Апсолутно узимајући и одајући пошту свему ономе што стоји иза имена и града Пожаревца“ рекла је Оливера Никодијевић.

За учеснике вишебоја биће издвојено око 2 милиона динара, победник вишебоја добиће 625.000 динара. Фонд главне галопске трке “Љубичево” је 2 милиона динара, а прво место осваја миллион динара. Што се тиче касачке трке “Кнез Михајло” укупан фонд је 800.000 динара, а победник добија 400.000 динара. Цена улазнице за Хиподром, 1. септембра износи 300 динара за стајање на трибинама А и Б, док је за централну трибину цена 1000 динара. У суботу 31. августа, када су на програму полуфинална надметања у Љубичевском вишебоју, прескакању препона као и коњичке трке улаз је бесплатан.

Подели са другима: Facebook Twitter