Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Najavljene 56. Ljubičevske konjičke igre

U Trofejnoj sali Ergele Ljubičevo na konferenciji za medije predstavljen je program 56. LjKI. Najavljena su takmičenja na hipodromu i jedinstveni ljubičevski višeboj kao i brojna muzička dešavanja u gradu.

Predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić ističe da je manifestacija jedinstvena, jer pored galopskih i kasačkih nadmetanja na hipodromu, obuhvata i takmičenje višebojaca za titulu Viteza, po čemu su Ljubičevske konjičke igre prepoznatljive ne samo u Srbiji, već i šire.

“Koliki je značaj Igara govori i činjenica da je njihov pokrovitelj kao i prethodnih godina predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Pozvao bih sve građane Srbije da posete Požarevac u vreme LjKI, obezbedili smo dovoljan broj parking mesta, a pozitivna atmosfera zagarantovana je kako na hipodromu tokom sportskih nadmetanja, tako i u centru grada gde će se odvijati zabavni deo programa”, rekao je Ilić. O novinama na hipodromu predsednik požarevačkog parlamenta je istakao da je postavljen semafor i tako će svi posetioci hipodroma moći da vide vreme koje je svaki takmičar imao. Što je od velikog značaja u višeboju. Ilić je između ostalih koncerata istakao nastup Sergeja Ćetkovića u petak 30. avgusta i Lepe Brene u subotu 31. avgusta.

Vasilije Baldić, V.D. direktor Turističke organizacije grada Požarevca najavio je program i istakao da će se muzički deo programa odvijati na dve bine. On je rekao da će ovogodišnji defile imati posebnu temu i da će to biti iznenađenje sa posetioce. Osim pomenutih koncerata i aktivnosti Baldić je predstavio kompletan program:

“Od ponedeljka, 26. avgusta u pešačkoj zoni na centralnim gradskim izlozima biće pozicionirana izložba slika pod radnim nazivom „Jedan izlog jedna slika“. U okviru pratećih manifestacija, značajna je Međunarodna izložba sitnih životinja u organizaciji udruženja „Ljubimac“, likovna kolonija u organizaciji Društva srpsko – grčkog prijateljstva „Risto Kolonjas“ u internatu Poljoprivredne škole i izložba meda u Gradskom parku. Zabavni deo programa odvijaće se na dva stejdža, glavna lokacija je Trg oslobođenja, a druga je dvorište Politehničke škole, odnosno stadion malih sportova. U četiri dana programa od 28. do 31. avgusta, na ove dve lokacije nastupiće: Boris Petković, „Leksington bend“, lokalni rokenrol bendovi, Renatao Henc, „Crvena jabuka“, Simfonijski orkestar „Gvardia“, Miloš Radovanović, Sergej Ćetković, Stefan Živojinović, Lepa Brena i „Big Summer Break“.

Olivera Nikodijević, direktor marketinga Apatniske pivare je kazala da je ovo treća godina od kada je pivara odlučila da podrži igre. Ovo je mesto gde se susreću tradicija i kvalitet. Apatinska pivara je osnovana 1756. godine, Ergela „Ljubičevo“ je nešto mlađa, ali i jedna i druga priča su priče o trajanju, kvalitetu, istoriji i o našem narodu.

„Požarevac ima posebnu ulogu u našem projektu „Tvoj grad, tvoja snaga“, zato što je naš prvenac. Mi smo pre tri godine krenuli sa etiketama i sa posebnom jednom kampanjom i saradnjom sa gradom. Tada smo prvi put pustili na tržište etikete koje imaju naš znak ali ispod ne piše „Jelen pivo“ nego piše Požarevac. Apsolutno uzimajući i odajući poštu svemu onome što stoji iza imena i grada Požarevca“ rekla je Olivera Nikodijević.

Za učesnike višeboja biće izdvojeno oko 2 miliona dinara, pobednik višeboja dobiće 625.000 dinara. Fond glavne galopske trke “Ljubičevo” je 2 miliona dinara, a prvo mesto osvaja million dinara. Što se tiče kasačke trke “Knez Mihajlo” ukupan fond je 800.000 dinara, a pobednik dobija 400.000 dinara. Cena ulaznice za Hipodrom, 1. septembra iznosi 300 dinara za stajanje na tribinama A i B, dok je za centralnu tribinu cena 1000 dinara. U subotu 31. avgusta, kada su na programu polufinalna nadmetanja u Ljubičevskom višeboju, preskakanju prepona kao i konjičke trke ulaz je besplatan.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter