Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Najbogatiji Festival cveća

Već tradicionalni Festival cveća u Požarevcu bio je najmasovniji i najsadržajniji od svih dosadašnjih čemu je odgovaralo i izvanredno interesovanja žitelja ovoga grada i okolnih opština. Već devetu godinu zaredom, maj je u Požarevcu u znaku cveća i hortikulture a neizostavni deo su i štandovi sa medom, slatkišima i grnčarijom.

Cvetni aranžmani u centru varoši

Cvetni aranžmani u centru varoši

Tabačkom čaršijom i glavnim varoškim trgom širili su se opojni mirisi, prijatna muzika i zadovoljni osmesi posetilaca. Prilikom svečanog otvaranja, ispred lokalne samouprave okupljenim građanima obratila se Vesna Pejić, članica Gradskog veća zadužena za prosvetu, obrazovanje, kulturu i nauku koja je kazala:

-Cvet znači sve uspehe u životu pa neka i naš Požarevac od danas procveta, neka našim gradom miriše cveće i neka svi zajedno krenemo u naprednu budućnost grada”, poručila je Pejić.

Značaj ovog festival je što podstiče ljubav prema cveću, kao i razvijanju kulture oplemenjivanja prostora u kome živimo, kazala je direktorka TOGP-a, Jelena Vukazić i istakla:

-Ove godine smo imali izuzetno veliko interesovanje od strane izlagača i zato koristim ovu priliku da pozdravim svih 115 izlagača koji su ovde sa nama. S obzirom na to da su u toku prijavljivanja mnogi izrazili potrebu za još širom površinom od one koju mo bili u mogućnosti da ponudimo, slobodno možemo reći da ovo postaje jedan od najvećih festival ovog tipa u zemlji.”

festiva_cveca_2

Otvaranje festival upotpunjeno je prigodnim programom koji su pripremili mališani iz Predškolske ustanove “Ljubica Vrebalov” i KUD „Mladost“ iz Poljane, a potom su se za dobro raspoloženje pobrinuli učenici Poljoprivredne škole.

Kako je festival i takmičarskog karaktera, žiri koga čine profesori sa Šumarskog fakulteta posetio je sve štandove i doneo odluke kome će pripasti vredne nagrade. Sponzor novčanih nagrada je i ove godine Privredno društvo „Rekultivacija i ozelenjavanje” iz Kostolca.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter