Почетак » Актуелно » О Граду
 

Најбогатији Фестивал цвећа

Већ традиционални Фестивал цвећа у Пожаревцу био је најмасовнији и најсадржајнији од свих досадашњих чему је одговарало и изванредно интересовања житеља овога града и околних општина. Већ девету годину заредом, мај је у Пожаревцу у знаку цвећа и хортикултуре а неизоставни део су и штандови са медом, слаткишима и грнчаријом.

Цветни аранжмани у центру вароши

Цветни аранжмани у центру вароши

Табачком чаршијом и главним варошким тргом ширили су се опојни мириси, пријатна музика и задовољни осмеси посетилаца. Приликом свечаног отварања, испред локалне самоуправе окупљеним грађанима обратила се Весна Пејић, чланица Градског већа задужена за просвету, образовање, културу и науку која је казала:

-Цвет значи све успехе у животу па нека и наш Пожаревац од данас процвета, нека нашим градом мирише цвеће и нека сви заједно кренемо у напредну будућност града”, поручила је Пејић.

Значај овог фестивал је што подстиче љубав према цвећу, као и развијању културе оплемењивања простора у коме живимо, казала је директорка ТОГП-а, Јелена Вуказић и истакла:

-Ове године смо имали изузетно велико интересовање од стране излагача и зато користим ову прилику да поздравим свих 115 излагача који су овде са нама. С обзиром на то да су у току пријављивања многи изразили потребу за још широм површином од оне коју мо били у могућности да понудимо, слободно можемо рећи да ово постаје један од највећих фестивал овог типа у земљи.”

festiva_cveca_2

Отварање фестивал употпуњено је пригодним програмом који су припремили малишани из Предшколске установе “Љубица Вребалов” и КУД “Младост” из Пољане, а потом су се за добро расположење побринули ученици Пољопривредне школе.

Како је фестивал и такмичарског карактера, жири кога чине професори са Шумарског факултета посетио је све штандове и донео одлуке коме ће припасти вредне награде. Спонзор новчаних награда је и ове године Привредно друштво „Рекултивација и озелењавање” из Костолца.

Подели са другима: Facebook Twitter