Почетак » Актуелно » О Граду
 

Не окретати главу од погубних порока

Широка борба против свих врста порока, нарочито међу младима, која се континуиранао води у Пожаревцу, настављена је у сали Градског здања приказивањем филма „Унутра“, посвећеном проблему наркоманије код младих. Промоција је организована у оквиру акције удружења грађана Европски блок и Подигнимо гард пороцима уз подршку Скупштине града Пожаревца.

Широка акција у борби против порока младих

Широка акција у борби против порока младих

У име организатора најпре се обратио Марко Митровић, председник удружења Подигнимо гард пороцима:

-Ми смо са овим филмом који је био запажен и награђиван желели да укажемо на проблем наркоманије у нашој земљи, који је дефинитивно присутан, и свест о њему се мора развијати. Хвала им јер су пружили могућност да едукују и укажу младима на шететност порока и стварност у свету наркоманије и да млади из тога извуку поуку. Радећи са спортистима у клубовима приметили смо да је нашим члановима заједничка отпорност према пороцима и осталим негативим појавама. Редовни тренинзи и дисциплина учинили су од њих да постану добри и здрави људи.“

borba_protiv_poroka_2

Обраћајући се младима у дупке пуној сали, председник Скупштине града Пожаревца, Бане Спасовић, је о филму „Унутра“ и тематици коју обрађује изјавио:

-Једина лошија ствар од негативних појава је окретање главе од истих. Филм „Унутра“ има за тему све оно што не желимо да се догађа нама драгим људима. Прича говори о стварима које разарају најпре само младе људе, а онда и породицу, друштво, државу. Зато сматрам да је битно да млади пожаревљани погледају овај филм и да им кроз уметнички израз буде предочено какав је епилог ако се крене погрешним путем. Желим да овај филм буде део акције „Стоп криминалу и корупцији“ коју је покренула Скупштина града а која такође има за циљ да стане на пут појединим људима и њиховим намерама да до жељеног циља стигну заобилазним путевима. Први резултати ове акције су већ видљиви, али напомињем да је нама циљ да имамо што већи број оних које смо спречили да пођу стопама криминала од оних који су у том чињењу већ огрезли и приведени правди. Желимо да делујемо превентивно, а то је и основна идеја људи са одјавне шпице филма „Унутра“. Сви заједно, укључујући и наше сараднике из области спорта морамо дати све од себе да поштовање закона, али и морала буду у што већој мери заступљене, рекао је Спасовић.

Подели са другима: Facebook Twitter