Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Nova pošta i internet kutak

Milan Krkobabić u okviru akcije „52 pošte za 52 nedelje“ u Lučici

Direktor javnog preduzeća “Pošta Srbije“, Milan Krkobabić, otvorio je novu poštu sa kutkom za pristup internetu u selu Lučica nadomak Požarevca čiji su meštani za ovu namenu ustupili besplatan i uređen prostor u centru naselja. Naime,  vođeni tendencijom da sačuvaju i ohrabre ljude  za što sadržajniji život u selu i učine nešto korisno za njih, ljudi iz preduzeća „Pošta Srbije“ su svojom akcijom „52 pošte za 52 nedelje“ stigli i do Lučice. Krkobabić je istakao da,  za razliku od banaka koje napuštaju mesta gde ne mogu da „zgrnu“ puno novca, Pošta nastoji da bude prisutna u svakom kutku Srbije. Pri tom, pronalazi svoj ekonomski interes tamo gde ga drugi ne vide i vodeći računa o rentabilnom poslovanju beleži rekordne poslovne rezultate. On je podsetio na podatak da je škola u Lučici počela sa radom 1840. godine, baš kada je i otvorena prva pošta u Srbiji.

Sa otvaranja pošte

Sa otvaranja pošte

 -Lučica sada ima ono što svako srpsko selo treba da ima: školu, crkvu, ambulantu i poštu. Više od 900 domaćinstava i oko 2.500 stanovnika do sada su primali pošiljke iz Požarevca, gde su išli i da plaćaju račune, porez i druge dažbine. Sada imaju poštu i poštara u centru svog sela, na svom kućnom pragu. I za pedesetak pravnih lica ovog kraja otvaranje pošte 12112 Lučica, značiće olakšano poslovanje, a neke Lučičane će možda i ohrabriti da pokrenu sopstveni biznis. Poseban dar Pošte Srbije, pogotovo starijim generacijama, jeste besplatan internet kutak, a upravnik pošte i poštar uvek će biti spremni da pomognu svojim sugrađanima u ovladavanju savremenim vidovima komunikacije, rekao je Krkobabić.

Predsednik Saveta mesne zajednice Lučica Ivan Milenković rekao je da je ovo dan od velikog značaja za meštane Lučice, jer će im pošta olakšati svakodnevni život  i zahvalio se na ostvarenju plana da se ona otvori.

Pošta u Lučici otpočela je rad zahvaljujući zajedničkim snagama Mesne zajednice, koja je ustupila prostor, renoviranje je finansirao Grad Požarevac, a poštanski majstori su se pobrinuli za opremanje enterijera standardizovanim poštanskim sredstvima. Kako je i ova poslovnica povezana u jedinstvenu aplikaciju Post – tis, koju su kreirali najbolji informatičari i tehnolozi Pošte Srbije, korisnici će moći da računaju na jednostavne, brze i sigurne poštanske i platne servise.

Sa otvaranja pošte

Sa otvaranja pošte

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović istakao je da Grad Požarevac posebnu pažnju posvećuje približaanju usluga svojim sugrađanima i da zbog toga pohvaljuje Poštu Srbije i njenu akciju kojom olakšava i unapređuje život u manjim sredinama.

-Jedan deo svog radnog veka proveo sam kao radnik Pošte i iz iskustva mogu reći da se ova porodica veseli svakom novopridošlom članu, a važne datume uredno i revnosno upisuje u svoju beležnicu. Tako će ostati zapisano da je mesto Lučica dobilo svoju poštu 17. juna 2016. godine. U istu tu beležnicu upisan je i 7. jun 1840. godine, kada je u Srbiji otpočela sa radom prva pošta na Kalemegdanu. Dvadesetak godina kasnije zapisan je i podatak o izdavanju prve poštanske marke i donošenje Zakona o poštama. Činjenica da je naša Pošta išla ispred svog vremena je i 1874. godina, kada je u Bernu (Švajcarska), uz 21 zemlju sveta Srbija bila osnivač Svetskog poštanskog saveza. Uzevši u obzir bogati istorijat Pošte i poštanskih usluga u Srbiji, koji započinje još u prvoj polovini 19. veka, možda jeste tema za razmišljanje zašto jedno veliko selo nadomak Požarevca tek sada dobija ispostavu Pošte. Ne želeći da okrivljujemo neka prošla rukovodstva, Grad i same poštare, smatram da je naša dužnost da svakodnevno unapređujemo život naših sugrađana, kazao je Spasović.

Prvi korisnici usluga u pošti 12112 Lučica bili su privrednici „Didić“ i „Branko Moravac“, potpisnici ugovora u sklopu promotivne akcije „Post- ekspres za 99 dinara“, koja je produžena do kraja juna i koja podstiče razvoj preduzetništva. Usluge najvišeg kvaliteta po najpovoljnijim cenama Lučičanima će biti dostupne svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter