Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Novi blok požarevačke bolnice u funkciji

Novi poliklinički blok požarevačke bolnice sa hiruškim, ortopedskim i ginekolškim ambulantama je u funkciji. Blok koji je u novoj zgradi, projektovanoj za porodilište, rađen delom sredstvima lokalne samouprave i delom iz IPA fondova prekogranične saradnje sa Rumunijom.

Bolnica_2

Požarevac je pokazao da zna da uradi i završi posao, rekao je na svečanom otvaranju polikliničkog bloka danas direktor opšte bolnice u Požarevcu, dr Srećko Bosić:

-Posle dugo godina jedan objekat pušten je u rad i predat na korišćenje građanima Požarevca i Srbije. Mi smo u ovom prostoru dobili dvadesetak ambulanti. Služba hirurgije, ginekologije i akušerstva, anestezije i prijemno urgentna služba dobile su novi prostor, funkcionalniji i komforniji, a mislim i da će našim pacijentima i korisnicima usluga biti bolje, rekao je Bosić.

Otvaranje novih prostorija u bolnici

Otvaranje novih prostorija u bolnici

U staroj zgradi bolnice, odakle su preseljene hiruške i ortopedske amulante, biće nakon adaptacije smešten internistički blok i kompletna kardio medicinska služba, rekao je dr Bosić.

Gradonačelnik Požarevca, Miomir Ilić je obećao da će lokalna samouprava nastaviti da ulaže sredstva u opremanje i završetak radova na novoj zgradi bolnice i da očekuje podršku Ministarstva zdravlja:

-Ovaj objekat je započet pre dvadeset godina. Sadašnje rukovodstvo je iniciralo razgovore sa Vladom Srbije. S obzirom na to da je veliki problem ekonomske prirode da se ovakvi objekti urade, grad je stao iza ove aktivnosti i uložio ukupno 65 miliona dinara, zajedno sa partnerima iz Rumunije preko IPA fondova. Ostaje da se uradi završni finansijski izveštaj i da oslobodimo sredstva koja je grad uložio Insistiraćemo da se sa projektom ne stane i da se posao završi“. Prema izjavama datim ranije, za kompletno opremanje nedostaje još oko 2, 5 miliona evra.

Otvaranje novih prostorija u bolnici

Otvaranje novih prostorija u bolnici

Bolnica_4

Grad Požarevac je prepoznao značaj ulaganja u ovaj projekat koji je važan i za ceo Braničevski okrug, rekao je danas na otvaranju novog polikliničkog centra u bolnici predsednik Skuštine, Bane Spasović: -Lokalna samouprava, aktuelno i prethodno rukovodstvo, prepoznali su značaj ovog projekta za Požarvac i Braničevski okrug. Želim da se u ime Skupštine grada zahvalim svim zaposlenima koji su radili na ovom projektu i sproveli ga u delo, izjavio je Spasović.

Bolnica_5

Podeli sa drugima: Facebook Twitter