Почетак » Актуелно » О Граду
 

Нови блок пожаревачке болнице у функцији

Нови поликлинички блок пожаревачке болнице са хирушким, ортопедским и гинеколшким амбулантама је у функцији. Блок који је у новој згради, пројектованој за породилиште, рађен делом средствима локалне самоуправе и делом из ИПА фондова прекограничне сарадње са Румунијом.

Bolnica_2

Пожаревац је показао да зна да уради и заврши посао, рекао је на свечаном отварању поликлиничког блока данас директор опште болнице у Пожаревцу, др Срећко Босић:

-После дуго година један објекат пуштен је у рад и предат на коришћење грађанима Пожаревца и Србије. Ми смо у овом простору добили двадесетак амбуланти. Служба хирургије, гинекологије и акушерства, анестезије и пријемно ургентна служба добиле су нови простор, функционалнији и комфорнији, а мислим и да ће нашим пацијентима и корисницима услуга бити боље, рекао је Босић.

Отварање нових просторија у болници

Отварање нових просторија у болници

У старој згради болнице, одакле су пресељене хирушке и ортопедске амуланте, биће након адаптације смештен интернистички блок и комплетна кардио медицинска служба, рекао је др Босић.

Градоначелник Пожаревца, Миомир Илић је обећао да ће локална самоуправа наставити да улаже средства у опремање и завршетак радова на новој згради болнице и да очекује подршку Министарства здравља:

-Овај објекат је започет пре двадесет година. Садашње руководство је иницирало разговоре са Владом Србије. С обзиром на то да је велики проблем економске природе да се овакви објекти ураде, град је стао иза ове активности и уложио укупно 65 милиона динара, заједно са партнерима из Румуније преко ИПА фондова. Остаје да се уради завршни финансијски извештај и да ослободимо средства која је град уложио Инсистираћемо да се са пројектом не стане и да се посао заврши“. Према изјавама датим раније, за комплетно опремање недостаје још око 2, 5 милиона евра.

Отварање нових просторија у болници

Отварање нових просторија у болници

Bolnica_4

Град Пожаревац је препознао значај улагања у овај пројекат који је важан и за цео Браничевски округ, рекао је данас на отварању новог поликлиничког центра у болници председник Скуштине, Бане Спасовић: -Локална самоуправа, актуелно и претходно руководство, препознали су значај овог пројекта за Пожарвац и Браничевски округ. Желим да се у име Скупштине града захвалим свим запосленима који су радили на овом пројекту и спровели га у дело, изјавио је Спасовић.

Bolnica_5

Подели са другима: Facebook Twitter