Početak » Aktuelno » O Gradu
 

O gasifikaciji na Gradskom veću

Gasifikacija područja Grada Požarevca i problemi koji već godinama prate taj proces bili su ponovo u centru pažnje članova Lokalne Vlade na poslednjoj sednici Gradskog veća. Tim povodom javnosti obratio se predsednik veća Miodrag Milosavljević, gradonačelnik Požarevca, komentarišući i druge teme koje je smatrao najznačajnijim za građane.

– Ono šta je interesantno za građane naše je gasifikacija grada Požarevca, pošto nam je zadatak da uradi sednice Skupštine, koja se očekuje krajem novembra ili početkom decembra, rešimo konačno pitanje ugovora koji postoji sa „Gas investom“.

Kancelariji za mlade Odobreno je korišćenje novih prostorija u ulici Stari korzo jer su u postojećem prostoru imali problema prokišnjavanja tavanice agenciji za privredne registre dodeljen je lokal u ulici Parma bb. Članovi Gradskog veća doneli su odluku da se lokal bivše kafane „Čikoš“ iznese na javnu licitaciju uz uslov da se tu obavezno nađe etno restoran sa istim imenom. Agrarni fond je podneo zahtev za subvenciju od 10.000 dinara po tovnom junetu, što je veće odobrilo.

Muzička škola „Stevan Mokranjac“ se obratila zahtevom za izlet koji bi se organizovao za sve učesnike koncerta održan na dan oslobođenja grada, kada su pokazali veliko umetničko dostignuće i talenat, te će otputovati u Sremske Karlovce, gde će imati priliku da se upoznaju sa ovim gradom i njegovim znamenitostima, takođe održati koncert.

Za lečenje učenika koji boluju od karcinoma veće je odobrilo 200.000 dinara uz napomenu gradonačelnika Milosavljevića da će se ovakvim slučajevima uvek izlaziti u susret.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter