Početak » Aktuelno » Obaveštenja » O Gradu » Servisne informacije
 

OBAVEŠTENjE O PRIMENI UREDBE O IZMENAMA I DOPUNAMA MERA ZA VREME VANREDNOG STANjA U OBLASTI PREVOZA PUTNIKA U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU

 1. Dana 21.03.2020.godine stupile su na snagu izmene i dopune Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja (,,Službeni glasnik RS“ br.31/20, 36/20, 38/20 i 39/20), kojim se zabranjuje obavljanje javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju autobusima, osim posebnog linijskog prevoza, koji će privredni subjekti obavljati isključivo radi realizacije radnih zadataka zaposlenih, taksi prevoza, limo servis i prevoza za sopstvene potrebe.
 2. U skladu sa  instrukcijama Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, preporučuje se privrednim subjektima, poslodavcima da  koriste poseban linijski prevoz zaposlenih, kao i prevoz za sopstvene potrebe, pod uslovima propisanim Zakonom o prevozu putnika.
 3. Svi prethodno zaključeni ugovori o posebnom linijskom prevozu zaposlenih, ostaju na snazi, uz obavezu poštovanja svih propisanih mera nakon proglašenja vanrednog stanja. Poslodavci koji imaju veći broj zaposlenih imaju mogućnost da direktno sklope ugovor sa prevoznikom za prevoz svojih zaposlenih kao poseban linijski prevoz.
 4. Svi poslodavci koji imaju sklopljene ugovore sa prevoznikom za prevoz svojih zaposlenih, neophodno je da dostave na mejl adresu: zjovovic@pozarevac.rs sledeće podatke:
 • naziv poslodavca,
 • definisanu rutu prevoza,
 • broj lica radno angažovanih,
 • vreme prevoza/učestalost,
 • naziv prevoznika,
 • registarske brojeve vozila i
 • imena vozača.

Radi podnošenja zahteva za prethodnu saglasnost Ministarstva i izdavanja dozvole lokalne samouprave za poseban oblik prevoza.

 1. Za sva bliža obaveštenja poslodavci se mogu obratiti na sledeći mejl: zjovovic@pozarevac.rs

OBAVEZNA INSTRUKCIJA O PRIMENI UREDBE


DOPUNA INSTRUKCIJA O PRIMENI UREDBE O IZMENAMA I DOPUNAMA MERA ZA VREME VANREDNOG STANjA U OBLASTI PREVOZA PUTNIKA U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU

Pojašnjenje procedure sa delom koji se odnosi na prijavu zaposlenih koji imaju radnu obavezu za vreme policijskog časa.

* S obzirom da privredni subjekti preko Ministarstva privrede (i excel obrasca sa ličnim podacima) prijavljuju MUP-u svoje zaposlene koji imaju radnu obavezu za vreme policijskog časa,
neophodno je da privredni subjekti prvenstveno ovu dozvolu pribave.
* Po dobijnju dozvole MUP-a, privredni subjekt se obraća svojoj opštini/gradu sa iskazanom i obrazloženom  potrebom za prevoz svojih zaposlenih, u cilju dobijanja dozvole.
* Opština/grad se obraća Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (MGSI) za zahtevom za dobijanje prethodne saglasnosti (iz Obavezne instrukcije).

U okviru ovog zahteva, opština/grad obaveštava MGSI da će se prevoz odvijati (u potpunosti ili delimično) u vreme policijskog časa i da zaposleni privrednog subjekta imaju dozvolu MUP za kretanje u vreme policijskog časa.

Ova, prethodna saglasnost MGSI se može izdati uz  uslov  da privredni subjekt koji će vršiti prevoz putnika dobije dozvolu za vozača od MUP-a za kretanje u vreme policijskog časa i obaveste ih o odobrenoj ruti prevoza i terminima. *

Prevoznik se preko Ministarstva privrede obraća MUP i ako dobiju dozvolu za kretanje u vreme policijskog časa, može da organizuje prevoz.

Na ovaj način i zaposleni i vozač imaju dozvolu MUP za kretanje u vreme policijskog časa, a sama linija prevoza zaposlenih ima dozvolu opštine/grada, uz prethodnu saglasnost Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

MINISTARSTVO DRŽAVNE UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE

SEKTOR ZA SISTEM LOKALNE SAMOUPRAVE

Rukovodilac Žaklina Jovović

Podeli sa drugima: Facebook Twitter