Почетак » Актуелно » О Граду
 

Обележен Дан борбе против беле куге

Поводом Дана борбе против беле куге у свечаној сали Градске управе Пожаревац приређен је пријем за учеснике Међународне академије о наталитету, која ће бити одржана сутра на Сребрном језеру.

Саша Стевић, идејни творац ове манифестације, казао је да је овогодишња манифестација замишљена са много деце, али је због коронавируса отказана.

,,Волео бих да данас са овог места оде позив и вапај да наше друштво мора да се ресетује. Морамо да се вратимо традиционалним вредностима, а пре свега одговорност је на породици, школи, цркви, локалној самоуправи и републичким органима. Вратимо наше традиционалне и друштвене вредности које су у овом тренутку уништене како би деца што мање одлазила у иностранство и да би се више рађала”, казао је Стевић.

Овом приликом први пут је додељено признање „Има да нас има“ – граду Пожаревцу. Награду је примио Дејан Крстић, члан Градског већа града Пожаревца, који је овом приликом истакао да је ово изузетна част за све:

„Ово је прави пример како један град и једна организација могу да допринесу борби против беле куге. Ми желимо да дамо све од нас што је потребно да се изборимо са тиме и да у наредном периоду још више сарађујемо и да имамо још више деце у нашем граду и Србији.“

Далиборка Несторовић, потпредседница Удружења Покрет за децу ,,Три плус” рекла је да је град Пожаревац успео да синхронизује оно што и јесте циљ Покрета за децу „Три плус“ – локалне самоуправе, породице и привредне субјекте.

Данас, како каже Горан Несторовић члан градског већа за обрзаовање није време за дуге говоре већ за похвале онима који организују овакве манифестације.

Радош Пејовић, помоћник покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова поручио је овом приликом да млади неће рађати децу уколико не буду имали воље за животом:

Радош Пејовић, помоћник покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова

„Заиста верујем у то да је дошао прави тренутак да Србија буде једно и да свим снагама дамо све од себе да наша земља настави да се бори. Мој сан је на корак од остварења, а то је да породица дође у центар друштвених и политичких дешавања и да буде узор свима, заједно са правим вредностима.“

Сергеј Чесноков, председник руске организације ,,За живот”

Сергеј Чесноков, председник руске организације ,,За живот”, рекао је да се ово удружење бори против абортуса и да је на тај начин спашено 14.000 деце, а да је циљ да дођу до нула абортуса, као и да је сам водио борбу за добијање потомства и на то са својом супругом чекао 11 година.

Затим је Саша Стевић уручио пригодна признања свима који су дали допринос борби против беле куге, међу којима су национални, регионални и локални медији, појединци и институције.

Подели са другима: Facebook Twitter